Finišavo projektas „Užauginta ES”

Finišavo projektas „Užauginta ES”

Jau rašėme, kad šį pavasarį žuvininkystės praktinio mokymo centre lankėsi net 300 1-8 klasių mokinių iš pačių atokiausių ir ne tokių atokių Lietuvos kampelių: Alytaus, Vilniaus, Kaišiadorių, Prienų, Vainuto. Tai – kartu su LR Žemės ūkio ministerija bei VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra įgyvendinamos pažintinės žuvininkystės programos „Išauginta Europos Sąjungoje“ veiklų dalis.  Šią programą inicijavo Europos Komisija, o jos tikslas – plėsti Lietuvos mokinių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, supažindinti su verslo bei karjeros galimybėmis akvakultūros sektoriuje.

Po vizitų visi jų dalyviai savo mokyklose atliko įvairius kūrybinius darbus. Vieni ėmėsi mokslinių ir technologinių studijų, kiti rengė ir išbandė įvairius žuvies patiekalų receptus, treti kūrė meno kūrinius arba komunikacijos priemones. O gegužės 24 d. Žemės ūkio ministerijoje vyko šių sukurtų darbų vertinimas. Vertinimo komisijoje kartu su žemės ūkio viceministru Dariumi Liutiku, ŽŪM Žuvininkystės skyriaus vedėja Agne Razmislevičiūte-Palioniene, kitais atsakingais ir aukštas pareigas užimančiais asmenimis dalyvavo ir mūsų mokymo centro atstovai: žuvininkystės sektoriaus vadovas, profesijos mokytojas Jonas Dyglys bei Paslaugų ir turizmo skyriaus vedėja Vilma Grigonienė.

Gegužės 27 d. visi projekte dalyvavę mokinukai susirinko Smiltynėje, Jūrų muziejuje. Čia jie stebėjo nuotaikingą delfinų pasirodymą, o po jo buvo apdovanoti už pačius kūrybiškiausius, įdomiausius, labiausiai projekto temą atitikusius darbus.

Tikėkimės, kad dar kiek paūgėję šie mokinukai atvažiuos į mūsų centrą mokytis akvakultūros paslapčių.

Na o kitais mokslo metais projektas tęs savo veiklas, ir mus aplankys dar didesnis būrys Lietuvos pabiručių.