Dalyvavome nacionaliniame padavėjo ir barmeno profesinio meistriškumo konkurse

Dalyvavome nacionaliniame padavėjo ir barmeno profesinio meistriškumo konkurse

Šių metų gegužės 7 d. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre vyko nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Padavėjas barmenas 2019“. Konkurse dalyvavo 16 mokinių iš 13 skirtingų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų. Mūsų profesinio mokymo centrui atstovavo 61 gr. 3 kurso mokinė Karolina Skirmantaitė – ją ruošė ir į konkursą lydėjo profesijos mokytoja Renata Meilė.

Konkurso metu mokiniams teko atlikti net 3 užduotis: atlikti testą, atlikti išplėstinę pietų stalo serviruotę 4 svečiams bei ją keisti, atsižvelgiant į priimtą užsakymą bei pagaminti dvi identiškas porcijas nealkoholinio kokteilio ir du puodelius kavos latte macchiato. Kavos gaminimo užduotis konkurse buvo naujovė, tačiau net ir su ja Karolina kuo puikiausiai susidorojo.

Konkurso dalyvius vertino kompetentinga komisija: UAB „Perkūno namai“ direktorė Ingrida Gustienė, UAB „Saviola“ direktorė Violeta Jašinskienė ir UAB „Sangaida“ Monin Brand ambasarorius Lietuvoje, profesionalus barmenas Daniil Blagoveščenskij.

Konkurso dalyviai, dirbdami komandose, ieškojo bendrų sprendimų, diskutavo, kaip geriau atlikti vieną ar kitą užduotį. Tokie konkursai – neįkainojama patirtis juose dalyvaujantiems mokiniams bei būdas patiems įvertinti savo profesinius įgūdžius, palyginti save su kitais šauniausiais pasirinktos profesijos atstovais.

Mes džiaugiamės Karolinos pasiekimais ir linkime jai sėkmingai pasiekti mokslų finišą, o jį kirtus džiaugtis savo profesine veikla.