Paminėjome spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną

Paminėjome spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną

 

Gegužės 7-oji – spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena.

Tokia svarbi ir reikšminga data negalėjo būti nepaminėta ir mūsų mokykloje, kur didžiulis dėmesys skiriamas gimtajam žodžiui, kalbai ir knygai. Na o minėdami ją mokykloje organizavome Lietuvių kalbos savaitę. Tai buvo renginių, konkursų ir atvirų pamokų savaitė, kurią ruošė lietuvių kalbos, etikos, istorijos ir geografijos mokytojai.

Gegužės 7 dieną visi mokytojai susipažino su Mokytojų etikos kodeksu. Po to jiems buvo pravesta kalbos kultūros pamoka – ją vedė lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Daiva Trijonienė.

Gegužės 8 dieną paslaugų ir turizmo skyriuje vyko lietuvių kalbos konkursas II kurso moksleiviams „Pasikartokime prieš egzaminą“. Jame susirungė trys stiprios komandos iš abiejų mokyklos skyrių. Konkursą vedė lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Daiva Trijonienė. Sumaniausios buvo ir geriausias žinias pademonstravo higieninės kosmetikos kosmetikių 71 K grupės merginos.

Na o gegužės 9 dieną pirmakursiai susirungė kraštovardžių konkurse „Pažinkime savo kraštą“. Konkursą vedė etikos mokytoja metodininkė Danutė Marozienė, jai padėjo istorijos ir geografijos mokytojai. Šio konkurso nugalėtojais tapo apdailininko (statybininko) specialybės 18 AP grupės komanda.

Ką gi,- džiugu, kad mums brangi mūsų gimtoji kalba, mielas ir įdomus gimtasis kraštas, ir kad žinių siekiame ne tik pamokose, bet ir įvairių renginių bei konkursų metu.

Paskutinis Lietuvių kalbos savaitės etapas – edukacinės ekskursijos Lietuvos knygos ir kalbos keliais. Apie jas papasakosime kaskart, vos tik sugrįžę.