Lankėsi svečiai iš Klaipėdos valstybinės kolegijos

Lankėsi svečiai iš Klaipėdos valstybinės kolegijos

Balandžio 30 d. Žuvininkystės praktinio mokymo centre buvo sulaukta svečių – čia lankėsi Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė, jos pavaduotojas strateginei plėtrai dr. Remigijus Kinderis, pavaduotoja studijoms ir mokslui doc. Dr. Nijolė Galdikienė bei dar dešimties specialistų komanda: fakultetų dekanai, katedrų vedėjai, dėstytojai.

Gera ir džiugu, kad turime kuo pasidalinti ir pasidžiaugti – svečiai buvo sužavėti tuo, ką išvydo, ir tikino, kad niekur kitur Lietuvoje dar nėra matę tokio aukšto lygio akvakultūros įrenginių, modernių technologijų ir šiuolaikiško požiūrio į uždarų vandens apytakos sistemų žuvininkystę. Kolegijos docentas, daktaras Viktoras Liorančas sako, kad drauge su mūsų žuvininkystės srities profesijos mokytojais bei mokiniais drąsiai būtų galima imtis mokslinių tyrimų, atlikti eksperimentus, nes ta žuvies dalis, kurios nesuvartojame maistui ir išmetame, yra ne mažiau vertinga ir gali būti naudinga. Štai iš žvynų ir kaulų būtų galima gaminti ekologišką bioplastiką – būdamas organinės kilmės jis  neterštų gamtos, lengvai suirtų dirvožemyje.

Susitikimo metu buvo aptarta daug su mokslu ir studijomis susijusių klausimų, pasikeista nuomonėmis, kaip mūsų centro mokiniai galėtų bendradarbiauti su kolegijos studentais, mokytojai su dėstytojais. Galimybės išties didelės, tad belieka tikėti, kad jos bus išnaudotos, ir mes visi džiaugsimės naujomis mokymo(si) formomis, bendrais projektais, tyrimais, praktikomis.

Keletą dienų anksčiau Klaipėdos valstybinės kolegijos atstovai mūsų centro dvyliktokus supažindino su savo įgyvendinamomis studijų programomis bei pakvietė būtent joje siekti mokslo aukštumų.