Gerumas niekada nesibaigia

Gerumas niekada nesibaigia

Gruodžio 7 -14 dienomis Paslaugų ir turizmo skyriuje sklandė šv. Kalėdų laukimo ir gerumo dvasia – kaip ir kasmet, čia buvo organizuota „Gerumo savaitė“. Šios iniciatyvos ir renginių kūrėja, įkvėpėja ir organizatorė – socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės profesijos mokytoja Edita Endrulienė, o jos didžiausios pagalbininkės – šios profesijos (jei tai galima laikyti profesija, o ne širdies šauksmu) besimokančios mokinės Dominyka, Lolita, Jūratė, Lina E., Lina R., Elena, Diana, Daiva, Ieva ir Rūta.

Gerumas šiemet buvo labai „šiltas“: nuo spalio mėnesio merginos darbavosi ir jaukiais, spalvingais megztukais aprengė net 140 puodelių (jūs tik pažiūrėkite nuotraukas! Nejaugi nesvajotumėte apie tokį puodelį? Ir kas galėtų būti mieliau už jo skleidžiamą šilumą? Ypač šaltais, žvarbiais žiemos vakarais, jaukiai įsitaisius ant plačios palangės?)

Tačiau merginų „aprengti“ puodeliai šį kartą buvo skirti ne bet kam, o specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikučiams iš Šilutės lopšelio – darželio „ Ąžuoliukas“, „ Pamario senjorų namuose“ ir Šilutės senelių namuose dienas leidžiantiems seneliams, Šilutės socialinių paslaugų centro Vaikų dienos centro vaikams, Šilutės socialinių paslaugų centro Socialinių paslaugų įstaigoje tarnybos ugdytiniams – visiems tiems, kuriuos merginos aplankė jų globos ir ugdymo įstaigose, ir tiems, kurie patys atvyko į mokyklą. Na o kad būtų dar linksmiau, kartu su puodeliais kiekvienas gavo ir po merginų pačių padarytą atviruką su šiltais linkėjimais bei saldumynų.

Šilutės Senelių globos namuose gerumą ir dovanas dalinančioms merginoms talkino ir Snieguolė. Buvo nepaprastai gera matyti senelių šypsenas. Taip, ten jiems lyg ir nieko nestinga, tačiau staigmena, jauni veidai ir mielos dovanėlės tikrai suteikia  netikėto džiaugsmo.

Gruodžio 11 dieną svečių pilna buvo pati mokykla. Iš ryto čia sugužėjo nemažas būrys Šilutės socialinių paslaugų centro Socialinių paslaugų įstaigoje tarnybos, o po pietų – Šilutės socialinių paslaugų centro Vaikų dienos centro ugdytinių. O kiek daug džiaugsmo jiems suteikė Kalėdų Senelio ir jo asistentų Snieguolės ir Nykštuko bei socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės merginų organizuota veikla: žaidimai, mįslės, eilėraščiai, užduotys, dainos, šokiai, visų drauge sukurta  šventinių linkėjimų eglutė ir kitos linksmybės!  O tie šiltieji puodeliai ir kitos dovanos! Sunku būtų ir įsivaizduoti didesnį akių spindėjimą, nuoširdesnius apkabinimus, atviresnį džiaugsmą!

Gruodžio 12 dieną „Gerumas“ aplankė specialiųjų ugdymosi poreikių turinčius vaikučius Šilutės lopšelyje – darželyje „ Ąžuoliukas“. Kalėdų Senelis su Snieguole ir nykštuku linksmino vaikučius, dalino dovanėles. Visus į bendrą būrį sukvietė nuotaikingas žaidimas „Meškiukas Rudnosiukas“, kitos linksmybės, o apsilankiusius gerumo ambasadorius vaikučiai išmokė šokį „Traukinukas“.

Popiet „Gerumas“ aplankė „ Pamario senjorų namuose“ gyvenančius senelius, kurie labai nudžiugo, netikėtai sulaukę Kalėdų Senelio ir Snieguolės, dėkojo už rankų ir širdžių šiluma sušildytus puodelius ir kvietė nepamiršti dar ne kartą juos aplankyti.

Gruodžio 14 d.  buvo aptarti visi „Gerumo savaitės“ renginiai ir prieita prie išvados, kad dalindamiesi savo gerumu patys tampame laimingesni, turtingesni, tauresni, o bendravimas su dėmesio ir paramos stokojančiais žmonėmis suteikia daug pozityvių emocijų, nuoširdžių įžvalgų, palieka šiltus prisiminimus.

Džiugu, kad dalintis gerumu būsimosioms socialinio darbuotojo padėjėjoms padėjo ir būsimieji padavėjai barmenai. Štai pirmakursiai Giedrius, lyg mostelėjus burtų lazdele, tapo Kalėdų Seneliu, Žana – Snieguole, Matas – Nykštuku, o trečiakursiai ruošė šventinio stalo vaišes bei kūrė jaukią aplinką. Prie vaišių savo darbščias rankeles pridėjo ir būsimieji pirmo kurso virėjai. Džiugu, kad gerumo iniciatyvą palaikė metodininkė Irena Sudeikienė, mokytojos Žydrina Macijauskienė, Renata Meilė, Loreta Liekienė, Birutė Jankauskienė, skyriaus vedėja Vilma Grigonienė.

Ačiū visiems. Gerumas nieko nekainuoja. Jis neperkamas ir neparduodamas. Tačiau jo yra sklidinos mūsų širdys – tereikia jas atverti. O šventos Kalėdos yra pats tinkamiausias metas tai padaryti.