Projektas „Lietuvos kariuomenei – 100 metų“

Projektas „Lietuvos kariuomenei – 100 metų“

Tęsiant Lietuvos jubiliejinių metų renginių programą mokykloje visą savaitę vyko pilietiškumo projektas, skirtas Lietuvos kariuomenės 100 metų sukakčiai paminėti. Projekto rengėjos – bibliotekos vedėja ir etikos mokytoja Danutė Marozienė,  istorijos mokytoja Gaiva Būdvytienė ir kūno kultūros mokytoja Mireta Jankauskienė.

Bibliotekoje parengta knygų paroda „Būti kariu – oru, garbinga ir šaunu!“ ir išsamus stendas  „Lietuvos kariuomenei – 100 metų“.  Čia taip pat lankėsi Tauragės teritorinio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus specialistas vyresnysis seržantas Jonas Dedūra – jis mokiniams įdomiai pristatė informaciją  apie Lietuvos kariuomenę, jos struktūrą, pajėgas ir kt.

Labai nuotaikinga ir kupina azarto buvo  estafetė “Kario kelias“. Ją, remiantis Klaipėdos regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Šilutės poskyrio viršininko Egidijaus Zieringio rekomenduota instrukcija, parengė kūno kultūros mokytoja Mireta Jankauskienė. Estafetėje labai entuziastingai ir aktyviai dalyvavo pirmo ir antro kurso mokinių komandos: jiems teko įveikti kliūtis, bėgti, šliaužti, įmesti į taikinį kareivišką batą (tai buvo bene sunkiausia užduotis) ir kt. Didelio vaikinų dėmesio sulaukė vyriška rungtis – kas daugiau kartų atsistums nuo žemės su tikra, prikrauta kareiviškos įrangos kuprine ant nugaros. Rungtį laimėjęs mokinys nuo žemės atsistūmė net 42 kartus! Jis ir kiti nugalėtojai apdovanoti puikiais kareiviškais prizais: marškinėliais, kepurėmis, piniginėmis.

Nuotaikinga buvo ir viktorina „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę?“ Joje dalyvavo 12 klasės moksleivių ir mokytojų komandos. Viktorinos metu sužinojome labai įdomių apie Lietuvos kariuomenės istoriją, dabartį, žmones.

Visą savaitę vykęs projektas suteikė žinių, puikios nuotaikos ir suvokimo, kad kilnu ir garbinga ne tik būti kariu ir ginti savo šalį. Ne mažiau svarbu ir prasminga būti pilietišku bei savo šalies patriotu.