Mokytojų šventė buvo puiki!

Mokytojų šventė buvo puiki!

Būti mokytoju – tai ne dirbti, o kurti ir džiaugtis, bendrauti su jaunais žmonėmis ir be paliovos dalinti save. Tačiau yra dienų, kai ne dalini, o pats priimi iš kitų pačius gražiausius žodžius, šypsenas ir gėles, būni apdovanotas dėmesiu ir dėkingumu. Būtent todėl Mokytojo diena – viena gražiausių ir svarbiausių kiekvieno mokytojo gyvenimo dienų. Tą dieną mokytojas įsitikina, kad jo pasirinktas kelias yra teisingas, kad tai, ką daro, turi prasmę ir teikia džiaugsmą kitiems.

Šiųmetė Mokytojo diena visam gražiam ir dideliam mūsų mokyklos mokytojų kolektyvui išties ypatinga: trečiadienį visi drauge jie vyko į Kauną, kur „Žalgirio“ arenoje kartu su kitais šalies mokytojais mėgavosi specialiai jiems skirtu puikaus atlikėjo Merūno Vitulskio bei Kauno simfoninio orkestro koncertu, o penktadienį nuo pat ryto buvo sveikinami savo mokinių. Išpuoštos mokyklos, skambanti muzika, gėlės, šypsenos ir patys nuoširdžiausi žodžiai – kas gali būti gražiau ir prasmingiau?!

Po sveikinimų mokytojai iškeliavo į miestą, kur jų laukė nuostabi gidė ponia Roza Šikšnienė – šventės proga ji pakvietė mokytojus drauge pasivaikščioti po rudenėjančią Šilutę: pakelti akis į nuostabius pastatus, kurių skubėdami dažnai net nepastebime, paklajoti Hugo Šojaus takais, sužinoti daug negirdėtų arba jau primirštų faktų apie miestą, kuriame gyvename. Puikiam pasivaikščiojimui nesutrukdė net lietutis – visų nuotaika buvo puiki.

Na o po ekskursijos mokytojai sugužėjo į Paslaugų ir turizmo skyrių. Čia jų laukė mokyklos žuvininkystės praktinio mokymo centre užaugintos ir būsimųjų virėjų paruoštos žuvies degustacija, o taip pat – puiki nuotaika, daug skambios muzikos, gražiausių linkėjimų ir malonių pokalbių.

Dalinamės šventės akimirkomis ir linkime, kad nuotaika, lydėjusi mokytojus visą jų šventės dieną, neapleistų ir kitomis – eilinėmis  – dienomis.