Būk saugus internete!

Būk saugus internete!

Vasario 6-oji  – Tarptautinė saugesnio interneto diena

Tarptautinis šios dienos šūkis: “Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs!

Mokykloje, kaip ir visoje Lietuvoje, vyko Saugesnio interneto savaitės renginiai. Jos metu skiriamas dėmesys itin svarbiai nūdienos aktualijai – saugiam elgesiui internete, skatinant  kurti ne tik saugesnį, bet ir geresnį internetą, kuriame kiekvienas žmogus turi teisę atsakingai, pagarbiai, kritiškai ir kūrybingai naudoti technologijas (išsamiau apie savaitę: http://www.draugiskasinternetas.lt)

Vasario 1-6 dienomis informacinių technologijų mokytojai visiems mokyklos pirmakursiams pravedė pamokas „Saugus komunikavimas internete“. Aktualiausia informacija saugaus interneto klausimais buvo paskelbta stende „Kuriame geresnį internetą“.

Na o baigiamasis ir daugiausia dėmesio sulaukęs savaitės renginys – žinių konkursas „Ar esi saugus  internete?“ – įvyko vasario 6 dieną bibliotekoje. Konkurse rungėsi keturios pirmo kurso grupių komandos. Ir rungėsi iš peties, nes atsakyti teko net į 36 klausimus, kurie tikrai nebuvo iš lengvųjų. Komisija, susumavusi rezultatus, maloniai nudžiugino: mokinių žinios, kaip būti saugiems internete, tikrai puikios! Ir net dvi komandos, surinkusios po lygiai taškų, buvo paskelbtos nugalėtojomis. Tai – 17 k ir 17le merginos. II-ąją vietą užėmė 17le grupės vaikinai, o III-ąją – 17am grupės komanda.

Taigi, pralaimėjusių konkurse nebuvo. Visi dalyviai apdovanoti piniginėmis premijomis. Belieka pasidžiaugti ir palinkėti, kad saugūs internete būtume ne tik konkurso metu, bet ir kiekvieną dieną.