Pažink prieš teisdamas! Stažuotė Italijoje

Pažink prieš teisdamas! Stažuotė Italijoje

2017 m. lapkričio 4 – 11 dienomis mūsų mokyklos Žemaičių Naumiesčio skyriaus profesijos mokytoja Galina Deimantienė kartu su kolegomis iš Aukštadvario žemės ūkio, Kaišiadorių technologijų ir verslo mokyklų bei Elektrėnų profesinio rengimo centro dalyvavo stažuotėje Italijoje. Ši stažuotė buvo įgyvendinta pagal Erasmus+ programos mobilumo projektą „Pažink prieš teisdamas“ (Nr. 2017-1-LT01-KA102-034899).

Stažuotės metu mokytojai tobulino edukologinius, psichologinius, pamokų vedimo ir klasių valdymo gebėjimus, siekiant skatinti toleranciją, kovą su patyčiomis, diskriminacija ir etniniais konfliktais mokyklose. Stažuotės dalyviai lankėsi Centrinės Italijos profesinėse mokyklose, kuriose susipažino su šalies patirtimi sprendžiant rasizmo ir diskriminacijos problemas. Stažuotės metu mokytojai turėjo galimybę stebėti teorijos ir praktikos pamokas, su italų kolegomis aptarti pamokose naudotus mokymo ir klasių valdymo metodus, perimti jų gerąją patirtį. Buvo patobulinti gebėjimai dirbti su tautinių mažumų moksleiviais, taip pat pamokų vedimo ir grupių valdymo gebėjimai klasėse.

Laisvalaikiu stažuotės dalyviai apsilankė Italijos sostinėje Romoje, apžiūrėjo įspūdingą šio istorinio miesto kultūrinį paveldą, taip pat aplankė Čelano – miestelio, kuriame gyveno – įžymybes.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu, kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai.