Europos kalbų savaitė

Europos kalbų savaitė

Paskutinę rugsėjo savaitę mūsų mokykloje vyko projektas Europos kalbų dienai paminėti. Jo tikslas – plačiau informuoti apie didelę Europos kalbų įvairovę, paraginti mokytis kalbų – juk kuo daugiau kalbų mokėsime, tuo lengviau bus užmegzti ryšius, rasti darbą, bendrauti, keliauti.

Projekte dalyvavo 11 klasės mokiniai. Kartu su Mokytojomis I. Laukaitiene ir B. Valančiene jie parengė stendus apie Europos Sąjungos kultūrą ir valiutą. Anglų kalbos mokytoja A. Gratkauskienė su mokiniais sudėliojo pėdučių takelį su pasisveikinimais įvairiomis kalbomis. Šiuo takeliu mokiniai keliavo į biblioteką, kur įvyko kalbų mokytojų G. Bagdonienės, A. Gratkauskienės ir I. Laukaitienės parengtas protų mūšis. Mokiniai atsakinėjo į klausimus apie Europos šalių kultūrą, istoriją, teko pasukti galvas ir susidūrus su gramatika. Pirmąją vietą protų mūšyje iškovojo 17am , antrąją – 17le, trečiąją – 17tpvd grupių komandos. Visi nugalėtojai buvo apdovanoti prizais.

Vėliau anglų, rusų ir lietuvių kalbos pamokose mokiniai pasakojo apie įvairias šalis, kurias jie jau yra aplankę, bei dalinosi svajonėmis, kur kuris norėtų nukakti atetyje. Tikimės, kad šis projektas paskatino mokinius domėtis kalbomis, mokytis jų bei didžiuotis savąja kalba.