Tau minutė – kitam gyvenimas

Tau minutė – kitam gyvenimas

Kai jau kibome į darbus, tai kibome – net šeštadienį neleidome sau bent kiek ilgėliau padrybsoti lovose: nusprendėme prisijungti prie Šilutės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro raginimo dalyvauti tarptautinėje iniciatyvoje –  Pasaulinės savižudybių prevencijos dienos paminėjimo renginyje. Šiai dienai paminėti Tarptautinė savižudybių prevencijos asociacija (TSPA) organizavo renginį – dviračių žygį aplink pasaulį. Šių metų dviračių žygio šūkis „Tau minutė – kitam gyvenimas“. Ir iš tiesų, juk ne visada skiriame taip būtiną minutę tiems, kas šalia mūsų. Dažnai nepastebime ar net numojame ranka, o ne suskumbame ištiesti pagalbos ranką tam, kuriam ji gyvybiškai būtina. O taip būti neturėtų.

Mažoje mūsų Lietuvoje kasmet savo noru iš gyvenimo pasitraukia beveik 1000 žmonių. Skaičius tėra tik skaičius, bet kai įsigilini ir pagalvoji, jog į jį telpa beveik dvi mūsų mokyklos, apima šiurpas. Tad nebūkime abejingi. Matykime ir jauskime tuos, kurie šalia. Būtent toks ir buvo rugsėjo 9 d. organizuoto dviračių žygio tikslas: atkreipti dėmesį į savižudybių problemą ir prevencijos svarbą. Visi kartu mes galime prisidėti prie savižudybių mažinimo.

Džiugu, kad prie iniciatyvos – „Tau minutė – kitam gyvenimas“, prisijungė ir mūsų mokyklos mokinių tarybos mokiniai bei socialinė pedagogė. Tegul jų iniciatyvos virusas pasklinda po visą mokyklą ir užkrečia mus visus atidumo, gerumo ir pagalbos vieni kitiems liga.