Edukaciniai užsiėmimai „ Kalėdinių kvapų laboratorija“

Edukaciniai užsiėmimai „ Kalėdinių kvapų laboratorija“

Kalėdos mums asocijuojasi su mielais prisiminimais, kultūrinėmis tradicijomis, o taip  pat  su magiškais kvapais…

Socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės mokinės kartu su mokytojomis Edita Endruliene ir Viktorija Šepetiene organizavo kvapnius ir kūrybiškus edukacinius užsiėmimus „Kalėdinių kvapų laboratorija“ Šilutės mieste socialines paslaugas teikiančiose įstaigose.

Edukacinių užsiėmimų planavimas prasidėjo lapkričio pradžioje, nuo idėjos ir jos generavimo.  Kadangi užsiėmimai buvo skirti įvairioms  klientų grupėms, juos planuodamos mokinės  orientavosi į tikslinių  grupių poreikius, parinko tinkamus  metodus ir veiklos formas.

Gruodžio 6-13 dienomis „Kalėdinių kvapų laboratorija“ keliavo į Vaikų dienos centrą,  Socialinės globos namus, Socialinių paslaugų centrą.

Edukacinio užsiėmimo teorinėje dalyje visi susipažino su aromaterapijos nauda, eterinių aliejų išgavimo, taikymo  būdais.  Sužinojo, kad šventinę nuotaiką kuria apelsinų, bergamočių, citrinų, pušų  kvapai.  Ramybę suteikia levandos, ramunėlės, mandarinai. O norėdami pajusti vidinę šilumą turėtumėme mėgautis cinamono, imbiero kvapais. Praktinėje dalyje mokinės edukacijos dalyvius pakvietė užuosti medžių, vaisių, gėlių, prieskonių kvapus ir susikurti išskirtinio aromato purškiklį namams. Pasinėrę į paieškas bei kvapnią improvizaciją kvapų kūrėjai ieškojo tarpusavyje tinkančių derinių, aromatų skambesio ir kiekvienas susikūrė  savo namų kvapą.

Tokių veiklų dėka būsimos socialinių darbuotojų padėjėjos  ne tik tobulina  profesinius įgūdžius, bet ir stiprina socialines, iniciatyvumo ir kūrybingumo, komunikavimo, pažinimo kompetencijas.

Visi, kuriuos aplankėme, džiaugėsi pačių susikurtais namų kvapais, saldžiomis dovanėlėmis. Gardžiavosi pyragais, meduoliais, keksiukais, kuriuos su meile iškepė būsimi virėjai su mokytojomis Daiva Jotkuviene ir Gražina Jončiene.

Kūrybinių užsiėmimų metu ore tvyrojo susidomėjimas, nuoširdumas ir gera nuotaika.   Kvepėjo draugyste, mandarinais, cinamonu ir stebuklo laukimu…

Visiems linkime, kad žiemos švenčių laukimas būtų gražus, jaukus ir prasmingas.

Tegul ore sklando Kalėdos…