Kalėdinio stebuklo belaukiant

Kalėdinio stebuklo belaukiant

Adventas – gražiausias, paslaptingiausias ir prasmingiausias prieškalėdinis laikotarpis. Adventas – geriausias laikas grožio paieškoms savyje, aplinkoje, pasaulyje. Tai geras laikas tapti kitokiu – tapti geresniu nei  vakar, sau pačiam ar šalia esančiam. Adventas reiškia atėjimą. Tai džiaugsmingo laukimo, o kartu ir susikaupimo metas, kuomet prieškalėdiniame šurmulyje bandome atrasti vidinę ramybę ir laukiame Stebuklo – Kūdikėlio Jėzaus gimimo. Gruodžio 5 dieną mūsų mokykloje vyko adventinis rytmetis ir Eglutės įžiebimo šventė. Ryte mokinius pasitiko nuotaikinga kalėdinė muzika ir papuošta mokykla, visur jautėsi šventinis šurmulys. Visus susirinkusius gražiais ir šiltais žodžiais pasveikino mokytoja D.Marozienė, klausėmės prasmingų eilių, advento ir Kalėdinių giesmių, kurias atliko Meno mokyklos birbynininkas Aivaras ir kanklininkė Milda.

Kas yra adventas? Kas yra Kalėdos? Kodėl Naujus metus švenčiame sausio 1-ąją, o ne birželio 1-ąją? – klausė vikaras kunigas Audrius  Undraitis, kuris praturtino mūsų visų Kalėdų laukimą nuoširdžiais patarimais, mintimis apie tai, kaip svarbu daugiau trokšti dvasinių turtų ir mažiau to, kas laikina ir materialu, kad turėtume daugiau laiko skirti žmogiškųjų vertybių apmąstymui, savo dvasinio gyvenimo peržvelgimui, dažniau sakyti žodžius myliu, atsiprašau, atleisk, nes adventas ne tik susikaupimo ir ramybės metas, bet ir susitaikymo laikas.

Pašventintame žaliuojančių šakelių vainike buvo įžiebtos keturios žvakelės, kurios skleidė šviesą ir šilumą, vertė sustoti ir susimąstyti apie savo egzistencijos prasmę, atsigręžti į šalia esantį, kuriam reikia pagalbos, užuojautos, gero žodžio ar tiesiog pasibuvimo drauge. Adventas – ne tik laukimo, bet ir gerų darbų darymo laikas. Mūsų mokykla skelbia gerumo akciją ir prisijungia prie projekto „Vaikų svajonės“.

Šio adventinio ryto tikslas – išsaugoti ir puoselėti advento laikotarpio tradicijas šiandieniniame prekybos centrų sukurtame „spindesyje“. Dėkojame L.Valauskienei ir mokinių tarybai už nuostabią eglutę, papuoštą mokyklą ir sukurtą šventinę nuotaiką, D.Marozienei už šiltą ir jaukų renginį, o visiems jame dalyvavusiems – už rimtį ir bendrystę.