Šmėklų pasaulis

Šmėklų pasaulis

 

Helovinas (Helouvynas, Helovynas, Vaiduoklių šventė arba Šiurpnaktis) − tai šventė, vykstanti spalio 31 d. Šios šventės metu vaikai dėvi specialius kostiumus ir vaikšto po žmonių namus, sakydami: „Pokštas arba saldainis“. Daugelis iš moliūgų išsiskaptuoja žibintus ir taip pasipuošia savo kiemus bei namus. Taip pat pasakojamos baisios istorijos, žiūrimi siaubo filmai, krečiamos šunybės. Ši šventė išpopuliarėjo JAV, o mūsuose dar vis dažnai girdimi prieštaravimai: švęsti ar nešvęsti. Tiesa, jaunimo tarpe vis dažniau ir dažniau ši šventė minima. Juk taip smagu, kuomet galima pasiausti, vieniems kitus pagąsdinti, „pasimatuoti” numirėlių kostiumus, prisivalgyti saldainių, smagiai praleisti laiką draugų būryje.

Kaip ir kiekvienais  metais Helovinas neaplenkė mūsų mokyklos.

Mokinių tarybos kartu su socialine pedagoge Laura Valauskiene, mažiausiai porą savaičių iki spalio 21d. ruošėsi vis labiau mėgstamai Helovino šventei. Mokyklos erdvės išpuoštos pūstažandžiais moliūgais, kurių skleidžiama šviesa suteikė jaukumo ir šilumos. Šventės dvasią sustiprino laiptais lakstančios žiurkytės, nuotaikingas molūgėlių traukinukas, heloviniški portretai ant sienų.

Didžiausio dėmesio šventėje sulaukė siaubo kambarys, laukęs lankytojų kiekvienos pertraukos metu. Išdrįsusių ten įžengti laukė siaubo labirintas, kuriame buvo pilna šmėklų ,numirėlių ir kitų būtybių iš anapusinio pasaulio. Reikėjo įveikti ne tik tamsų ir painų labirintą, pilną dūmų, šiurpių garsų ir už kiekvieno kampo atsikratyti puolančių šmėklų, bet ir atlikti smagias užduotis – pašokti, padainuoti. Nepaklusnių laukė  kruvina bausmė. Visus ten apsilankiusius dar ilgai krėtė šiurpuliukai, o matyti vaizdai ilgam išliks atmintyje. Džiaugiamės mokinių tarybos ir socialinės pedagogės Lauros kūrybiškumu, energingumu ir puikiu komandiniu darbu.