Edukacija „ Haloterapijos nauda sveikatai ir savijautai“

Edukacija „ Haloterapijos nauda sveikatai ir savijautai“

Atėjus rudeniui dauguma mūsų čiaudime, sloguojame ar jaučiame kitus peršalimo simptomus, skundžiamės nusilpusiu imunitetu.  Ką daryti, kad šių susirgimų išvengtume, o susirgus – pagreitintume sveikimo procesą? Surasti atsakymus į šiuos klausimus  socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės mokines pakvietė profesijos mokytojos Viktorija Šepetienė ir Edita Endrulienė.

Mokinės spalio 18 dieną lankėsi Šilutės druskų kambaryje. Tai vienas iš būdų, padedančių stiprinti sveikatą.  Šio kambario įkūrėja Jurgita Suslavičienė papasakojo apie haloterapijos naudą, jos daromą poveikį kvėpavimo sistemai, odai, imunitetui, psichologinei būklei.

Haloterapija („hals“ – graikiškai „druska“) – tai nevaistinis gydymo ir profilaktikos metodas dirbtinai sukurtu druskos kasyklų mikroklimatu. Nuo seno pastebėta, kad druskų kasyklose dirbantys žmonės beveik neserga kvėpavimo takų ligomis, o jų oda, net ir senstant, išlieka graži ir lygi. Druskų prisotintas oras – saugi gydymo ir profilaktikos priemonė ir suaugusiems, ir vaikams.

Išklausiusios įdomų pasakojimą mokinės galėjo išbandyti druskų kambario poveikį. Mokinės mėgavosi druska prisotintu oru, relaksacine muzika ir šviesos terapija.

Atsisveikinant druskų kambario įkūrėja palinkėjo būti sveikiems ir dar kartą priminė, kad haloterapija – tai tarsi eliksyras žmogaus plaučiams, profilaktika odai bei poilsis organizmui.