Mokytojos grįžo iš stažuotės Maltoje

Mokytojos grįžo iš stažuotės Maltoje

Šių metų rugsėjo pabaigoje mūsų mokyklos mokytojos Laima Žemgulienė ir Laimutė Bujokienė kartu su kolegėmis iš kitų Lietuvos procesinių mokyklų dalyvavo savaitės trukmės kvalifikacijos tobulinimo kursų stažuotėje Maltoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą Nr. 2021-1-LT01-KA121-VET-000005876.

Kursų metu profesijos mokytojos patobulino savo kompetencijas spręsti problemas, susijusias su mokinių mokymosi motyvacija, mokėsi šiuolaikiškų ir kūrybiškų mokinių motyvavimo ir įtraukimo į ugdymo procesą metodų, atpažinti priežastis, kodėl mokiniai praranda motyvaciją mokytis bei patobulino psichologinius ir bendravimo su mokiniais gebėjimus. Ne mažiau svarbu, kad stažuotės ES šalyse dar ir sukuria didelę pridėtinę vertę: jose dalyvavę žmonės praplečia akiratį, užmezga nemažai mokyklai naudingų kontaktų, skleidžia žinią apie Lietuvą, regionus ir institucijas, kuriose dirba, tobulina užsienio kalbų įgūdžius, susipažįsta su lankomų šalių istorija, kultūra, gamta ir tradicijomis.

Visiems stažuotės dalyviams buvo išduoti įgytą patirtį bei patobulintus įgūdžius liudijantys Europass mobilumo pažymėjimai – jie pripažįstami visose ES šalyse.

Šią stažuotę ir projektą visiškai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas, remiant Europos Komisijai.