Profesiniai įgūdžiai įgyjami ir kuriant džiugesio akimirkas

Profesiniai įgūdžiai įgyjami ir kuriant džiugesio akimirkas

Socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės mokinės profesinius įgūdžius, tokius kaip  bendravimas su skirtingais klientais, užimtumo organizavimas tikslinėms klientų grupėms, efektyvus  darbas komandoje, tobulino praktiniuose užsiėmimuose. Mokinės su profesijos mokytoja Edita Endruliene organizavo skirtingas veiklas Šilutės mieste socialines paslaugas teikiančiose įstaigose.

Gegužės 18 dieną mokinės vyko į Vaikų dienos centrą. Čia savanoriaujanti 21 SDV grupės mokinė Gabija patikino, kad vaikai nekantriai laukia susitikimo. Šį kartą savo mažuosius bičiulius merginos pakvietė į linksmą popietę „Spalvotos šėlionės“.  Susirinkusieji žaidė judriuosius žaidimus, piešė banguojančią draugystės jūrą, džiaugėsi į dangų kylančiais muilo burbulais, vaišinosi skanėstais, siuntė linkėjimus….  Veiksmo ir emocijų – begalinė spalvų paletė.

Gegužės 26 dieną Socialinių paslaugų centro lankytojams mokinės suorganizavo kūrybinį užsiėmimą „Piešimas ant akmenėlių“.  Merginos supažindino su priemonėmis, piešimo technika. Savo mintis, idėjas, įspūdžius,  nuotaikas susirinkusieji įvairiais simboliais, ženklais ir spalvų deriniais perteikė nedideliame plote – ant jūros bangų nugludintų akmenėlių.  Bendraujant, dailinant akmenukus, laikas pralėkė nepastebimai. Juk šioje veikloje svarbiausia – laisvai mėgautis procesu. O rezultatas visada bus džiuginantis.

Birželio 1 dieną  mokinės lankėsi Socialinės globos namuose. Kad jaukiame šių namų kieme pražystų dar  daugiau gražių žiedų,  jos pasodino dekoratyvinių krūmų ir daugiamečių  gėlių. Šią veiklą mokinės planavo vykdyti kartu su gyventojais, bet pirmoji vasaros diena buvo  itin lietinga. Nors oras nedžiugino,  linksmi pašnekesiai, įdomios istorijos, šypsenos veiduose, gardžiai kvepianti arbata ir apelsinų skonio pyragas sukūrė šiltą vasaros pradžios nuotaiką.

Smagu dovanoti džiugesio akimirkas. Juolab, kai šis džiugesys virsta puikia patirtimi profesijoje.