Mokiniai profesinius įgūdžius gilino Italijoje

Mokiniai profesinius įgūdžius gilino Italijoje

 

Gegužės mėnesį net keturi mūsų mokyklos mokiniai kartu su bičiuliais iš kitų Lietuvos profesinių mokyklų dalyvavo trijų savaičių profesinių įgūdžių tobulinimo stažuotėje Italijoje (stažuotė vyko pagal mokyklos ir jos partnerių įgyvendinamą Erasmus+ programos mobilumo projektą 2021-1-LT01-KA121-VET-000005876).

Stažuotės metu būsimosios padavėjos ir barmenės Abigailė Valerija Chomičiūtė ir Daina Naujokaitė bei būsimieji apdailininkai Gustas Belobokov ir Dovydas Cibauskas turėjo galimybę įgyti praktinių profesinių kompetencijų realiose darbo vietose užsienyje – tokia patirtis yra be galo naudinga ir profesiniam, ir bendravimo, bendradarbiavimo bei socialinių įgūdžių tobulėjimui. Abigailė Valerija ir Daina praktiką atliko itališkose kavinėse ir restoranuose, kur mokėsi patiekti įvairius tradicinius itališkus patiekalus ir gėrimus, aptarnauti klientus bei, žinoma, pramoko bendrauti ir kalbėti itališkai (itališko bendravimo ypatumus supras tik pabuvoję Italijoje arba žiūrėję italų kiną). Na o apdailininko specialybės moksleiviai Gustas ir Dovydas įgijo praktinių gebėjimų atliekant pastatų renovacijos darbus. Visi žinome, kokia išskirtinė yra Italijos architektūra. Tad, žinoma, ir vaikinų įgyti įgūdžiai peržengia ribas to, ko galima išmokti Lietuvoje.

Puiku, kai mokytis yra smagu ir gera. Kai net nekyla mintis iš kišenės išsitraukti telefoną ir smalsauti, kas vyksta pasaulyje, nes patys įdomiausia, patys įspūdingiausi ir geriausi įvykiai vyksta čia, po tavo nosimi: tik imk, ir mėgaukis. Net jei tai darbas.

Kiekvienam projekto stažuotėje dalyvavusiam moksleiviui buvo išduoti Europass mobilumo pažymėjimai bei priimančių partnerių sertifikatai. Baigus mokyklą šie dokumentai suteiks didžiulę pridėtinę vertę profesinio mokymo diplomui ir neabejotinai padės sėkmingiau konkuruoti darbo rinkoje.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą, visiškai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.