Arbatos gėrimo tradicijos

Arbatos gėrimo tradicijos

Pagal projektą Turi profesiją – turi ateitį! Nr. 09.4.1-ESFA-V-735-01-0001  vasario 24d.  mokiniai, lydimi mokytojų, lankėsi  Šilutės Hugo Šojaus muziejuje, dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Arbatos gėrimo tradicijos Europoje ir Azijoje“

Mokiniai susipažino su arbatos gėrimo tradicijomis Europoje ir Azijoje, arbatos rūšimis. Sužinojo, kokia šalis yra arbatos tėvynė, kaip arbata pasiekė Azijos ir Europos šalis. Ir patys edukacinio užsiėmimo dalyviai aktyviai dalyvavo arbatos ruošimo, patiekimo bei gėrimo  ceremonijoje. O šios ceremonijos esmė – vidinis dalyvaujančiųjų ryšys, susikaupimas, apmąstymai, pokalbis su pačiu savimi, laikantis keturių pagrindinių arbatos gėrimo ceremonijos principų – harmonijos, pagarbos, švaros ir tylos.

Praskaidrinkime savo kasdienybę šiltomis arbatos popietėmis. Juk britų mėgstama juoda arbata su pienu,  rytietiška magija apipinta žalioji ar kuri kita – visos šio gėrimo rūšys, vienaip ar kitaip, nuramina sielą ir atgaivina kūną, mintims suteikia aiškumo ir leidžia  pajusti atokvėpį.