Advento popietės emocijos palietė kiekvieną širdį

Advento popietės emocijos palietė kiekvieną širdį

Dar neskubėkime. Diena dar vis tebetrumpėja. Ir deginame dar tik dvi advento žvakes.

Džiaugsmas ir linksmybės pakeliui – jos ateis, tikrai niekur nedings. O kol kas pabūkime rimtyje: susikaupę, tylūs. Pabūkime ir pagalvokime, ar jaučiame esančius šalia? Ar suprantame vieni kitus iš žvilgsnio? Ar mūsų širdys pilnos atjautos, supratingumo, meilės? Ar žodžiais, kuriuos ištariame, šildome, o ne žeidžiame kitus?

Štai tokia susimąstymo popietė gruodžio 8 d. įvyko Paslaugų ir turizmo skyriuje. Ją savo apsilankymu pagerbė ir visus susirinkusius šiluma apgaubė Šilutės švento Kryžiaus bažnyčios parapijos kunigas Viktoras Daugėla. Kreipdamasis į jaunus žmones – mokinius – jis palinkėjo atrasti savo pašaukimą ir kelią, būti laimingiems ir skleisti gėrį aplinkui save.

Popietės metu savo naujausią darbą – dviejų dalių spektaklį pristatė mokyklos Teatro studija (vadovė mokytoja Aurelija), giesmes dovanojo meno vadovas Valteris ir jo sūnus Daumantas bei balsingiausi mokyklos mokiniai, karšta žiemiška arbata ir pačių keptais žagarėliais vaišino būsimieji padavėjai ir barmenai bei virėjai. Netrūko šiltų, jautrių žodžių, prisiminimų – jais dalinosi mokyklos jaukumo židinio kurstytoja Irena, o štai vedėja Vilma paragino visus kartais pabūti tyloje bei pakvietė gerumo akcijai, kurios metu surinktomis dovanėlėmis prieš pat šventas Kalėdas pradžiuginsime ligoniukus – du sunkiai sergančius mokslo draugus.

Banaloka frazė, kad mokykla – mūsų antrieji namai – šios Advento popietės metu suskambėjo jautriai, jaukiai ir nė kiek ne banaliai. Kiekvienas iš tiesų jautėsi tarytum esantis namuose – tarp savų, pačių artimiausių, brangiausių ir svarbiausių žmonių. Bendra malda, kuriai visi susikibome rankomis, pripildė širdis gerumo, akis – ašarų, o į dangaus aukštybes buvo pasiųsta neįtikėtino stiprumo ir neišmatuojamos jėgos žinia: šventos Kalėdos bus! Ne apkarstytos blizgučiais, ne skambančios kaip tušti indai, bet sklidinos tikrojo džiaugsmo, vilties ir šviesos.

Ačiū visiems, buvusiems drauge.