Mes už toleranciją!

Mes už toleranciją!

Visą savaitę – nuo lapkričio 15 iki 19 d. Paslaugų ir turizmo skyriuje vyko Tarptautinei tolerancijos dienai skirti renginiai. Šių metų tolerancijos simboliu tapo Tolerancijos miestas – jį statyti mokiniai pradėjo vos tik sugrįžę po rudens atostogų.

Miesto statymo tikslas buvo skatinti piešti piešinius, daryti koliažus, aplikacijas, kurti maketus. Mokiniai kūrė savo svajonių miestą, kuriame gyventi būtų gera kiekvienam, na o kurdami vieni daugiau dėmesio skyrė grožiui ir estetikai, kiti – miesto nuotraukoms ir sentencijoms, žodžio galiai, elgsenai, bet visi sutiko, kad neužtenka gyventi tik gražiame mieste, reikia ir gražios bendrystės, o kokia gi ji būtų be tolerancijos?!

Mokytoja G. Būdvytienė su būriu mokinių perėjo visą Šilutės Lietuvininkų gatvę. Buvo stabtelima prie valstybinių įstaigų ir mokyklų, bažnyčios, savivaldybės, pašto, gaisrinės – visur buvo ieškoma ir randama sąsajų su tolerancijos apraiškomis ir pagarba kiekvienam, koks tu bebūtum. Moksleiviai taip pat turėjo galimybę aplankyti Hugo Šojaus muziejaus ekspoziciją. Na o sugrįžę į mokyklą jie įžiebė savo miesto sukurto miesto žibintus, dar kartą prisiminė, kodėl turime būti tolerantiški vieni kitiems. Galiausiai visi drauge suvalgė būsimųjų virėjų kartu su profesijos mokytojomis iškeptą draugystės pyragą.

Penktadienį mokytoja R.Jagintavičienė kvietė paklausyti Šilutės ir mokyklos istorijos. Mokiniai labai laukė šio renginio, nes žinojo, kad turės galimybę aplankyti muziejų-karcerį.

Tolerancija (lot. tolerantia – kantrybė) – tai pakantumas kitiems, ir kas gali pasakyti, kad mus jos trūksta, kai darbas vyksta taip nuoširdžiai ir kai visi vieni kitus suprantame bei palaikome?!