Dėmesys sveikai mitybai

Dėmesys sveikai mitybai

Geriausias patarimas sveikatai apsaugoti: nevalgyk, kai nenori, liaukis valgęs, kai dar nori.                                                                                     /Saadi/

Lapkričio 17 dieną Turizmo ir paslaugų skyriuje vyko tradiciniu tapęs sveikos mitybos renginys. Jo metu visi mokytojai ir mokiniai buvo kviečiami į mokyklos mokomąjį restoraną susipažinti su sveikos mitybos aktualijomis.

Profesijos mokytojos Daiva Jotkuvienė, Rita Mauricienė, Loreta Liekienė, Lolita Dobravolskienė  ir Gražina Jončienė kartu su virėjo specialybės mokiniais ieškojo naujų idėjų ir receptų, gamino ir pristatė savo paruoštus užkandžius, desertus.

Visų akis traukė ir gomurius lepino  gvakamolė, humusas su burokėliais, morkų ir  šokoladinis pyragai, rauginti grybai, džiovinta lydeka, įvairių vaisių ir daržovių cukatos…

Trečiakursiai virėjai stebino išradingumu pagamindami itin gardžias salotas. Svečių aptarnavimo darbuotojo specialybės mokiniai paruošė platų džiovintų gaminių asortimentą.

Padavėjai ir barmenai su mokytoja Renata Meile serviravo stalą, visus kvietė paragauti morkų, obuolių sulčių kokteilio „Sveikata“.

Mokytoja Edita Endrulienė kartu su socialinio darbuotojo  padėjėjo specialybės mokinėmis  mielai vaišino savo užaugintų ir surinktų pamario pievose žolelių arbatomis, pakvietė dalyvauti mini konkurse „Atpažink“