Naudinga turėti naudingų žinių

Naudinga turėti naudingų žinių

Rugsėjo 21 d. Klaipėdos teritorinės ligonių kasos (TLK) viešųjų ryšių specialistė Greta Ulevičiūtė Paslaugų ir turizmo skyriaus moksleiviams surengė informacinį seminarą – pateikė naudingą informaciją apie Ligonių kasų teikiamas e. paslaugas.

Gyventojų patogumui ligonių kasos vis daugiau paslaugų perkelia į elektroninę erdvę – didžioji teikiamos informacijos dalis ten operatyviai patenka iš gydymo įstaigų, vaistinių ir kitų sveikatos įstaigų.

Moksleiviai buvo informuoti, kad prisijungimas prie ligonių kasų interneto svetainės sistemos https://e.vlk.lt/ vyksta per internetinę bankininkystę, el. parašo arba mobiliojo elektroninio parašo pagalba. Prisijungus  kiekvienas asmuo gali:

  • Pasitikrinti, ar yra draustas privalomuoju sveikatos draudimu (PSD);
  • užsisakyti nemokamą Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK);
  • sužinoti, kiek kainavo jo gydymas.

Susitikimo su viešųjų ryšių specialiste metu mokiniai domėjosi, kokias garantijas suteikia privalomasis sveikatos draudimas (PSD) bei kodėl yra būtina turėti Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK), kokie yra jos privalumai. Į visus mokinių klausimus buvo labai išsamiai atsakyta.

Po pristatymo moksleiviai varžėsi „Kahoot“ žaidime, kurio metu atsakinėjo į Klaipėdos TLK specialistės paruoštus klausimus apie e.paslaugas.