Maršrutas Šilutė-Pagryniai-Žalgirių kaimas-Šilutė nesunkiai įveikiamas pėsčiomis

Maršrutas Šilutė-Pagryniai-Žalgirių kaimas-Šilutė nesunkiai įveikiamas pėsčiomis

Tik prasidėjus naujiems mokslo metams, kol dar nesubjuro orai, būrys Šilutės profesinio mokymo centro moksleivių kartu su savo mokytojomis patraukė į žygį. Šis renginys – mokyklos projekto ,,Turi profesiją – turi ateitį“ dalis.  Iškylos tikslas buvo susidraugauti su naujokais ir sužinoti, kokiomis sąlygomis Nemuno deltos užliejamose vietose buvo statomi gyvenamieji namai. Dėl to keliavome į Žalgirių kaimo draustinį, perėjome pažintiniu Žalgirių miško taku.

Projekto vadovė Asta Ulevičienė papasakojo mokiniams apie jau išnykusį dėl sunkių gyvenimo sąlygų kiekvieną pavasarį vandenyje  skendusį  Pelkininkų kaimą. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Aurelija Žymančienė kalbėjo apie sunkią kaimo žmonių buitį pagal vokiečių rašytojo Hermano Zudermano romaną ,,Jonas ir Erdmė“.

Žygio metu aplankėme Pagrynių PRC,  pakeliui užkopėme į žmogaus privačia iniciatyva pastatytą pelkių apžvalgos bokštą, kurio stenduose susipažinome su užliejamose pievose gyvenančių ar praskrendančių paukščių rūšimis. Taip pat džiaugėmės saugiu pėsčiųjų ir dviračių taku į Rusnę, kalbėjomės apie estakados svarbą saloje gyvenantiems žmonėms.

Visi žygio dalyviai, sėkmingai įveikę 15 km žygį, buvo apdovanoti pėsčiųjų žygio sertifikatais. Tikimės, kad ateityje prie tokių iškylų prisijungs daugiau mokinių ir mokytojų.