Finišavo 2020 m. programa „Užauginta Europos Sąjungoje”

Finišavo 2020 m. programa „Užauginta Europos Sąjungoje”

Nors ir su pertrūkiais dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos, tačiau vis tiek visus 2020 metus toliau tęsėsi, ir tik visai neseniai savo veiklas baigė, Žemės ūkio ministerijos kartu su VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra vykdoma Pažintinė žuvininkystės programa „Išauginta Europos Sąjungoje“ www.litfood.ltPažintinę žuvininkystės programą „Išauginta ES“ vainikavo kūrybinių darbų konkursas/

Joje dalyvavo šalies pradinio ir pagrindinio ugdymo švietimo įstaigos, kurių dalyviai buvo suskirstyti į dvi 1–4 ir 5–8 kasių moksleivių amžiaus grupes. Kertinis programos tikslas – plėsti dalyvių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, supažindinti su verslo bei karjeros galimybėmis akvakultūros sektoriuje.

Mūsų mokykla šioje programoje dalyvavo kaip priimančioji organizacija, ir 2020 m. Sektoriniame žuvininkystės praktinio mokymo centre apsilankė net 1086 mokiniai ir 94 jų mokytojai iš visos Lietuvos. Didžiuojamės ir džiaugiamės, kad galime pasidalinti savo pasiekimais bei visai Lietuvai parodyti, jog profesinis mokymas ne iš kelmo spirtas – čia diegiamos inovatyvios technologijos, žengiama koja kojon su pažangiausiomis Europos Sąjungos iniciatyvomis.

Visi programos dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

2021-aisis dėl didžiulio dalyvių susidomėjimo programos veikla bus pratęsta. Norą dalyvauti joje išreiškė daugiau nei pusšimtis dalyvių. VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra sulaukė 66 naujų paraiškų, iš kurių atrinkta 50 mokinių grupių, turėsiančių galimybę sudalyvauti programoje, gauti naujų žinių apie akvakultūrą ir patirti naujų nepamirštamų įspūdžių. Tad žuvininkystės centras ir vėl bus pilnas smalsių ir susižavėjusių mokinukų klegesio. Belieka sulaukti, kad atsitrauktų pasaulį įkaitu laikantis Covid-19 virusas.