Įkurdinkime prieskoninių žolelių darželį ant palangės

Įkurdinkime prieskoninių žolelių darželį ant palangės

Gražią rugsėjo popietę socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės antrakursės būrelį būsimų virėjų  pakvietė į  užsiėmimą „ Prieskoninių žolelių darželis ant palangės“.

Merginos papasakojo, kad prieskoninės žolelės – ne tik gardus, bet ir itin sveikas pasirinkimas: jos turi nemažai įvairių vitaminų, mineralinių medžiagų, be kurių mūsų organizmas jaustųsi prasčiau. Mėsos patiekalai, sriubos, salotos, įvairios mišrainės, troškiniai, pagardai, užtepėlės tikrai kur kas gardesni ir kvapnesni, kai į pagalbą pasitelkiame įvairiausias žoleles. Žaliuojantys prieskoniai pamalonins ne tik skrandį. Žalia spalva mus nuteikia pozityviai bei padeda atsipalaiduoti.
Būsimieji virėjai užsiėmimo metu sužinojo, kokia didelė prieskoninių augalų įvairovė, kokiomis savybėmis jie pasižymi, kaip juos sodinti, kaip auginti.

O pati įdomiausia – praktinė užsiėmimo dalis. Mokiniai kūrė savo prieskoninių žolelių darželį. Kiekvienas pasirinko sau patinkančius augalus ir juos pasisodino į vazonėlius. Beje, svarbu žinoti, kokie prieskoniai „draugauja“ vieni su kitais, o kokių viename vazonėlyje apgyvendinti nerekomenduojama.  Užsiėmimą vedusios mokinės parodė  ne tik kokį dirvožemį pasirinkti, kaip sodinti, kaip laistyti, bet ir kaip dekoruoti vazonėlį su prieskoninėmis žolelėmis, kad jis atrodytų estetiškai, būtų virtuvės puošmena.

Dar neturite savo namuose žaliuojančių prieskonių? Suskubkite vasarą „perkelti“ ant palangės.  Primename, kad puikiai namų sąlygomis užauginami bazilikai, čiobreliai, petražolės, mėtos, melisos, raudonėliai. O valgyti natūraliomis prieskoninėmis žolelėmis nuo savo palangės gardintą maistą – ypatingai malonu.