100 dienų iki egzaminų

100 dienų iki egzaminų

Šimtas dienų – tai daug, ar mažai?

Daug, jei ko nors labai labai lauki ir negali sulaukti. Ir mažai, jei esi apsivertęs nesibaigiančiais, neatidėliotinais darbais ar problemomis.

O ką apie tai galvoja mūsų dvyliktokai? Ar 100 dienų iki egzaminų jiems yra išsigelbėjimas, ar tiesiog nieko nesakantis laiko tarpas? Ar jie bent truputį nerimauja dėl artėjančių išbandymų? Tikėkimės, kad taip, nes nerimauti ir jaudintis prieš rimtus išbandymus yra sveika ir naudinga. Tačiau greta jaudulio jie vis tiek yra linksmi ir pašėlę. Nes juk jauni… Būtent todėl Paslaugų ir turizmo skyriuje vasario 27 d. vykusi Šimtadienio šventė, visus akimirksniu (nežiūrint į pasaulį bauginančio korona viruso grėsmę) nuskraidinusi į Holivudą, buvo kupina juoko, gėlių, muzikos, šviesų ir puikios nuotaikos. Čia nereikėjo demonstruoti savo gebėjimo spręsti lygtis ar regzti sudėtingus sakinius, kalbėti angliškai ar vardinti svarbių istorinių įvykių datas. Čia dvyliktokams teko atlikti jaunesniųjų draugų jiems paruoštas užduotis: demonstruoti išmonę, muzikalumą, humoro jausmą, gebėjimą dirbti komandoje, išsisukti iš keblių situacijų. Ir jiems tai sekėsi puikiai! (Tikimės, kad lygiai taip pat sėkmingai jie išlukštens ir abitūros egzaminų užduotis).

Šimtadienio „razina“ buvo dvyliktokams skirtos nominacijos. Džiugu, kad matome vieni kitus, nesame abejingi, pastebime, kas labiausiai šypsosi (ogi Erikas), kas yra didžiausias pamokų praleidinėtojas ir miegalius (ogi Gintarė), kas yra didžiausias kovotojas (Žana) ar metų aktyvistas (Violeta), aktorius (Samanta) ar Valentinas (Giedrius). Metų Eurovizijos nominacija buvo skirta Kornelijai ir Dovilei. Deja, merginas nukovė virusas (tikėkimės, kad ne tas skandalingasis). Na o metų top modeliu tapo Matas.

Tačiau sveikiname ne tik nominacijomis apdovanotuosius, bet ir visus kitus dvyliktokus: jūs esate šaunuoliai. Tik… kai kuriems per šias 100 dienų, likusių iki egzaminų, reikėtų susikaupti ir bent šiek tiek daugiau dėmesio bei laiko skirti mokslams – juk egzaminai patys savęs neišlaikys, jums irgi teks juose dalyvauti…

Na o vienuoliktokams dėkojame už nuostabią šventę, kunkuliuojančius kokteilius ir jaunatvišką energiją – jūs kaip koks jaunystės eliksyras neleidžiate savo mokytojams apkerpėti…