Kūrėme džiaugsmo akimirkas

Kūrėme džiaugsmo akimirkas

„Džiaugsmas, kurį mes teikiame kitiems, yra žavus tuo, kad, užuot nublukęs, kaip kiekvienas kitas atspindys, sugrįžta į mus, dar labiau spindėdamas.” (V. Hugo)

Šv. Valentino dienos išvakarėse būsimos socialinio darbuotojo padėjėjos ir projekte „Turi profesiją – turi ateitį“ dalyvaujantys mokiniai su mokytoja Edita Endruliene dalinosi džiaugsmu ir patys jo sėmėsi. Tą dieną jie svečiavosi Socialinių paslaugų institucijoje tarnyboje bei Vaikų dienos centre.

Mokiniai dienos socialinės globos institucijoje paslaugos gavėjams vedė kūrybinį užsiėmimą , nudžiugino stebuklingais, meilę skleidžiančiais apelsinais. Popietės dalyviai žaidė linksmus žaidimus, šoko, bendravo prie arbatos puodelio, vieni kitiems klijavo širdeles, dalino šypsenas ir apkabinimus. O kiek gražių akimirkų įamžinta prie originalios Socialinių paslaugų centrą puošiančios fotosienos, skirtos Meilės dienai!

Vaikų dienos centre taipogi netrūko juoko, linksmų pašnekesių, šiltų apkabinimų ir daug širdelių, puošiančių rūbus bei skruostus. Mokiniai kartu su vaikučiais darė Valentino dienos atvirukus, planavo, kam atvirukai bus skirti, kokius žodžius užrašys. Popietės dalyviai diskutavo, kas gi yra toji meilė, kaip mes ją išreiškiame. Šiltos emocijos sklandė ore…

Šiluma bei meile dalinosi ir mokykloje likę mokiniai. Padavėjo ir barmeno specialybės merginos ir vaikinai visus vaišino savo pagamintais kokteiliais, virėjai – širdelės formos blyneliais ir kitokiais saldumynais. Taigi, švento Valentino diena kiekvienam buvo įsimintina ir džiaugsminga.

Visada dalinkimės šiltomis emocijomis. Pasakykime žmonėms, kaip branginame juos. Pasidžiaukime vienas kito sėkme, mokėkime išklausyti, paguosti, užjausti. Nusišypsokime vieni kitiems. Apkabinkime šalia esančius. Kurkime džiaugsmo akimirkas.