„Geriausias jaunasis automechanikas 2020”

„Geriausias jaunasis automechanikas 2020”

Jau greitai kirsime finišo tiesiąją „Geriausio jaunojo automechaniko 2020“ konkurse, kurio pradžia buvo sausio 14 d. Tiesa, pradžių pradžia buvo dar anksčiau, vos tik įstojus į mūsų mokyklą ir pradėjus mokytis automobilių mechaniko specialybės. Bet apie viską nuo pradžių…

Sausio 14 d. Šilutės profesinio mokymo centre įvyko pirmasis „Geriausio jaunojo automechaniko 2020“ konkurso etapas. Jame dalyvavo 16 –a mūsų mokyklos moksleivių. Savo žinias jie pasitikrino spęsdami teorinių užduočių testą, kurį sudarė 100 klausimų. Geriausiai čia pasirodė du moksleiviai, tai Robertas Eglinas (18 am) ir Laimonas Preikšas (18 am). Jie iškovojo kelialapį į antrąjį konkurso etapą Klaipėdoje.

Sausio 21 – 22 d. Klaipėdoje įvyko antrasis „Geriausio jaunojo automechaniko 2020“ konkurso etapas. Čia moksleiviai taip pat atliko teorinių užduočių testą tik jo klausimai jau buvo žymiai sudėtingesni. Dešimt šio etapo geriausių dalyvių pateko į trečią etapą, vyksiantį vasario 6 – 7 d. „Studijos 2020“ parodoje, vyksiančioje LITEXPO parodų ir kongresų rūmuose Vilniuje. Po atkaklios kovos, tarp dešimties geriausiųjų, pateko ir mūsų mokyklos moksleivis Robertas Eglinas. Dabar jo laukia praktinės užduotys realioje vietoje, kurias parengs automobilių dalių gamintojai bei partneriai. Jei Robertui pavyks ir jis taps finalo Lietuvoje nugalėtoju, jis vyks į „Geriausio jaunojo automechaniko 2020“ superfinalą Lenkijoje.

Tad linkime Robertui kuo didžiausios sėkmės vasario 6 – 7 d. ir tariame nuoširdų ačiū už dalyvavimą šiame konkurse Laimonui Preikšui bei juos ruošusiems mokytojams: Rimantui Tamošaičiui, Rolandui Niauroniui bei Gintautui Tomkevičiui.