Padavėjų ir barmenų praktika Klaipėdos turizmo mokykloje

Padavėjų ir barmenų praktika Klaipėdos turizmo mokykloje

Sausio 13 dieną Paslaugų ir turizmo skyriaus padavėjo ir barmeno specialybės mokiniai kartu su savo profesijos mokytojomis Renata Meile ir Loreta Liekiene lankėsi Klaipėdos turizmo mokykloje. Čia juos šiltai ir svetingai pasitiko Viešbučių ir restoranų verslo skyriaus vedėja Vilma Mockienė.

Šis apsilankymas buvo ne šiaip sau ekskursija – kartu su Klaipėdos turizmo mokyklos mokiniais mūsų būsimieji padavėjai ir barmenai atliko praktiką Viešbučių ir restoranų bei prekybos sektoriniame praktinio mokymo centre. Mokiniai susipažino su moderniausia restoranų įranga, teorinio mokymo klasėmis, apžiūrėjo mokomąsias virtuves ir konditerijos cechus, kur virė darbas ir kvepėjo skaniausiais kepiniais. Tai pat buvo apsilankyta mokyklos cukrainėje, kur galima įsigyti dar garuojančių būsimųjų konditerių iškeptų bandelių, pyragėlių ir sausainių bei išgerti puodelį gardžios kavos.

O užvis geriausia, kad padavėjai ir barmenai turėjo unikalią galimybę patobulinti savo gebėjimus ir padirbėti su plačiai žinoma restoranų, kavinių bei barų procesų valdymo ir automatizavimo sistema R_keeper – ši sistema padeda geriau valdyti, stebėti ir kontroliuoti restoraną, mažinti išlaidas, taupyti laiką bei kaupti ir perduoti įvairiausio pobūdžio informacinius srautus.

Labai draugiški kolegos pademonstravo sinchroninį kokteilio paruošimą, papasakojo savo įspūdžius apie tarptautinį padavėjų barmenų konkursą, kuriame dalyvavo.

Šiltai pabendravus ir drauge pasidarbavus užsimezgė ir artimesnė abiejų mokyklų mokinių draugystė, todėl galime drąsiai teigti, jog vizitas buvo labai naudingas, ir kad ateityje tokių pasikeitimų mokinių grupėmis bus vis daugiau ir daugiau. Norime priminti, kad praėjusių metų pabaigoje būrys Klaipėdos turizmo mokyklos būvimųjų virėjų lankėsi mūsų sektoriniame žuvininkystės praktinio mokymo centre, kur taipogi patyrė daug nuostabių įspūdžių.