Tęsiasi projektas „Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo”

Tęsiasi projektas „Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo”

Šiais mokslo metais mūsų mokykla kartu su savo socialiniais partneriais iš VšĮ Kretingos technologijos ir verslo, Joniškio žemės ūkio, Zarasų profesinės, Alantos technologijos ir verslo, Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklų bei UAB ”Via Unica” ir Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų įgyvendina 2-ąjį Erasmus+ profesinio mokymo projekto ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” (Nr. 2019-1-LT01-KA102-060294) etapą. Projektą koordinuoja IĮ ”Erasmus plius”.

Projekto tikslas – suteikti profesijos mokytojams bei ugdymą organizuojantiems specialistams inovatyvių kompetencijų, kurios, pritaikytos profesinio, ypač praktinio, mokymo procese, sudarytų sąlygas stiprinti gastronomijos srities absolventų praktinius įgūdžius bei didinti jų įsidarbinimo galimybes.

Yra numatyta, kad projekto dalyviai – mokytojai ir darbdaviai – savo kompetencijas gilins ir tobulins Ispanijoje (Malaga) ir Švedijoje (Malmė), o virėjo specialybės absolventai turės galimybę atlikti net 3 mėnesių trukmės praktinės veiklos stažuotes Italijoje. Taip pat numatyti atvykstamieji virtuvių šefų iš Ispanijos ir Švedijos vizitai į Lietuvą.

Mūsų mokykla planuoja išsiųsti į stažuotes Švedijoje bei Ispanijoje 4-6 savo atstovus. Virėjo specialybės absolventų šiais mokslo metais, deja, neturėsime. Na o svečių – šefų iš užsienio lauksime su didžiausiu malonumu.

Sekite informaciją ir skelbimus – nuolatos informuosime apie projekto veiklas ir eigą.