Protmūšis „AIDS: geriau žinoti 19”

Protmūšis „AIDS: geriau žinoti 19”

Gruodžio 1 – Pasaulinė kovos su AIDS diena. Ši diena minima nuo 1988 m., o jos simbolis yra raudona juostelė. Nuo 1981 m., kai buvo užregistruotas pirmasis šios ligos atvejis, dar nėra išrasta vaistų, galinčių išgydyti šią ligą.

Kaip ir kiekvienais metais, sveikatos priežiūros specialistė, vykdanti mokinių sveikatos priežiūrą mokykloje, Viktorija Šepetienė ir biologijos mokytoja Vygantė Jukniuvienė visus pakvietė į jau tradiciniu tapusį protmūšį „AIDS: geriau žinoti 19“. Šio protmūšio iniciatorius yra ULAC (Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras), o jo tikslas – supažindinti mokinius su ŽIV, AIDS problema, užsikrėtimo ir apsisaugojimo būdais bei ugdyti toleranciją sergantiems AIDS.

Šiais metais renginyje dalyvavo 1 kurso moksleivių ir mokytojų komandos. Protmūšio metu mokiniai ir mokytojai prisiminė ŽIV ir AIDS plitimo kelius, paplitimą pasaulyje ir Lietuvoje, šios ligos gydymo galimybes. Po įtemptos kovos paaiškėjo, kad mokiniai turi daugiau žinių nei mokytojai ŽIV/AIDS temomis. Protmūšio nugalėtojais tapo 19 le grupės vaikinai. Visi dalyviai buvo apdovanoti Šilutės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro prizais ir ULAC (Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro) padėkos raštais.