Pirmakursių krikštynos

Pirmakursių krikštynos

Spalio 17d. rytą mokyklos stadione buvo laukiami ir pasitinkami visi pirmakursiai. Čia jų nekantriai laukė būsimi krikštatėviai – mokyklos antrakursiai. Kad taptų pilnateisiais mokyklos bendruomenės nariais, pirmakursiai turėjo šiek tiek pasistengti: atlikti įvairias užduotis. O jų būta pačių įvairiausių: reikėjo dalyvauti estafetėse (koja varant kamuolį aplink manekenus), atpažinti įrankius, pasisaldinti sau gyvenimą ir pasiimti saldainį iš miltų, supinti plaukus bei atpažinti daiktus dėžėse (makaronai, žalias kiaušinis, ryžiai, žalia mėsa), iš dubenėlio ištraukti obuolius, sudainuoti mokyklos himną, pabučiuoti stūmoklį ar net paragauti tepalo. Šiais metais antrakursiai buvo itin išradingi ir sugalvojo begalę užduočių, susijusių su studijuoti pasirinktomis specialybėmis.

Nebuvo užmiršta ir priesaika, kurioje teko pasižadėti atiduoti savo stipendiją krikštatėviams, užleisti jiems vietą valgykloje ir pan. Nors ir sunkiai, tačiau su visomis užduotimis pirmakursiai susitvarkė, su priesaikos žodžiais sutiko besąlygiškai ir pagaliau tapo pilnateisiais Šilutės profesinio mokymo centro moksleiviais.

Iš visos širdies sveikiname jus tapus pilnateisiais mūsų mokyklos bendruomenės nariais ir tikimės, kad čia įgysite ne tik naujų žinių, patirties, naujų draugų, bet ir smagiai leisite laiką!