Europos kalbų savaitė

Europos kalbų savaitė

Rugsėjo 23-27 dienomis mūsų mokykloje buvo vykdomas projektas, skirtas Europos kalbų savaitei paminėti. Jo metu buvo vykdoma įvairi veikla: vienuoliktokai paruošė plakatą apie pasirinktą šalį, 11 – 12 klasių moksleiviai kartu su lietuvių, anglų ir rusų kalbų mokytojomis dalyvavo H. Šojaus muziejuje surengtoje edukacinėje pamokoje. Pamoką apie šišioniškių tarmę pravedė muziejaus direktorė I. Skablauskaitė. Jos metu mokiniai ne tik klausėsi, bet ir patys mokėsi tarmiškų žodžių, atliko įvairias užduotis. Ketvirtadienį vyko protmūšis, kuriame mokiniai pristatė savo namų darbus ir rungėsi žinių apie kalbas konkurse.

Šio projekto tikslas – ne tik susipažinti su kitų šalių kalbomis, bet ir sužinoti apie jų istoriją, tradicijas ir papročius. Paruošti plakatus ir pasiruošti žinių konkursui mokiniams padėjo lietuvių kalbos mokytojos  D. Trijonienė ir G. Bagdonienė, anglų kalbos mokytojos  A. Gratkauskienė ir A. Novikova-Čičirkienė, rusų kalbos mokytoja I. Laukaitienė.

Džiaugiamės, kad ši kalbų savaitė mokiniams neprailgo, o jos pabaigoje jie galėjo džiaugtis pasipildžiusiu savo žinių bagažu.