Mes – Europos paveldo dienų projekto dalyviai ir partneriai

Mes – Europos paveldo dienų projekto dalyviai ir partneriai

Paslaugų ir turizmo skyrius šiandien buvo pilnas jaunų balsų ir klegesio. Čia buvo vykdomos Šilutės rajono savivaldybės Kultūros skyriaus inicijuotų Europos paveldo dienų `19 projekto „Kultūros paveldas: pažink ir pramogauk” veiklos. Mūsų mokykla šiame projekte dalyvavo kaip partnerė, ir darbo tikrai nestokojo: virėjo specialybės mokiniai kartu su savo profesijos mokytojomis Daiva Jotkuviene, Lolita Dobravolskiene ir Gražina Jončiene net išsijuosę minkė tešlą ir kepė meduolius bei sausainius, padavėjo ir barmeno specialybės mokiniai kartu su savo profesijos mokytoja Renata Meile serviravo stalus, dažytojo-tinkuotojo padėjėjai pūtė balionus ir puošė erdves, nes suplukusios nuo organizacinių reikalų lakstė metodininkė I. Sudeikienė, skyriaus vedėja V. Grigonienė ir socialinė darbuotoja A. Ulevičienė (jai dar teko ir moderuoti visą renginį). Tačiau kai į mokyklą atkeliavo visa klasė Vydūno gimnazijos devintokų, visi pasirengimo rūpesčiai buvo it nuplauti jūros bangos – mokomojoje virtuvėje buvo atidarytos tikros konditerinio kūrybiškumo dirbtuvės. Gimnazistai kaip įmanydami išradingiau, kruopščiau ir gražiau stengėsi išpiešti konditeriniu kremu ant iškeptų sausainių architektūrines mūsų nuostabiojo miesto jugendo stiliaus pastatų detales, o ant didelių lakštų – net ir pačius pastatus. Patikėkite,- tai ne pats lengviausias darbas. Juolab, kad dar ir reikėjo prisiminti arba atspėti, kurioje gatvėje ar miesto vietoje kuris pastatas yra, kuriam iš šių pastatų priklauso vienas ar kitas architektūrinis puošybos elementas, langas ar kolona. Na o akyliausi ir gudriausi buvo apdovanoti atminimo rajono savivaldybėmis įsteigtomis dovanėlėmis. Tačiau net ir negavę dovanėlių nesijautė nusivylę – mat buvo galima pasigardžiuoti savo keptais ir puoštais skanėstais. O jie taip kvepėjo sviestuku ir medumi… Mat buvo iškepti tik iš natūralių produktų.
Antroje dalyje jaunimas pasiklausė Šilutės meno mokyklos mokytojos Ž. Skirkevičienės paskaitos apie mūsų miesto architektūrą, pasižiūrėjo vaizdų ir informatyvų filmuką.
Džiugu, kad tokia proga mokykloje apsilankė ir rajono savivaldybės kultūros skyriaus vedėja ponia V. Griškevičienė, idėjos generatorė ir kūrėja ponia Alvyda Vidrinskienė.
 
Na o pasibaigus mokinių veikloms, mokykla iki vakaro dar bus atvira visiems, norintiems aplankyti jos nuostabų architektūrinį ansamblį. Ekskursiją po mokyklą ves knygelę apie ją išleidęs buvęs ilgametis mokyklos direktorius Pranas Avižinis.
Kitą savaitę galėsite pasigrožėti ir šios dienos renginio akimirkomis.