Būsimieji virėjai ir padavėjai-barmenai pradėjo kurti Šilutės maitinimo įmonių žemėlapį

Būsimieji virėjai ir padavėjai-barmenai pradėjo kurti Šilutės maitinimo įmonių žemėlapį

 

Ketvirtadienį, rugsėjo 19 d., virėjo ir padavėjo–barmeno specialybių pirmo kurso mokiniai kartu su profesijos mokytojomis Loreta Liekiene ir Aurelija Mikalauskiene pradėjo įgyvendinti mokyklinį projektą „Šilutės maitinimo įmonių žemėlapis“. Projekto tikslas – aplankyti Šilutės maitinimo įmones ir sudaryti Šilutės maitinimo įmonių žemėlapį. Projektu siekiama geriau pažinti savo pasirinktą profesiją, jos specifiką ir galimybes darbo rinkoje.

Būsimieji virėjai ir padavėjai-barmenai užfiksavo Tilžės gatvėje esančias maitinimo įmones, susipažino su skirtingomis maitinimo paslaugomis – pobūvių organizavimu, išvežiojamąja prekyba, kavos baru. Mokiniai aplankė Suši ir picų restoraną (UAB „Kulinarai“), pokylių salę ir svečių namus „Vila Verdainė“, kavos barą „Coco Coffee“.

Didžiausią įspūdį mokiniams paliko „Vila Verdainė“, nes čia jie pirmą kartą susipažino su pobūvių organizavimo paslauga, pamatė pokylių sales, įspūdingai papuoštą vestuvinį stalą. Vilos šeimininkas maloniai aprodė svečių namus, papasakojo apie šio verslo ypatumus.

Suši ir picų restorane mokinius maloniai priėmė šefas, buvęs mokyklos mokinys, turintis daug virėjo darbo patirties ir dirbęs įvairiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose. Jis papasakojo apie virėjo darbo specifiką ir galimybes užsidirbti.

Kitą savaitę mokiniai tęs projektą, fiksuodami Lietuvininkų gatvėje įsikūrusias maitinimo įmones, o jūs sekite visas naujienas.