Pasaulinė akcija „Pamoka lauke”

Pasaulinė akcija „Pamoka lauke”

Gegužės 23 dieną Šilutės profesinio mokymo centras dalyvavo Pasaulinėje akcijoje „Pamoka lauke“.

Pamoka lauke – kas tai? Tai diena, kai visi mokiniai skatinami mokytis ir leisti laiką lauke, mokyklos kieme ar gamtoje. Mokydamiesi lauke vaikai stiprina savo sveikatą, jie labiau įsitraukia į mokymosi procesą bei stiprina ryšį su gamta.

 Biologijos mokytoja Vygantė Jukniuvienė pamoką lauke vedė tema „Kerpės aplinkos bioindikatoriai“. Pamokos metu mokiniai, keturiose skirtingose teritorijose, nustatinėjo kokios ant medžių auga kerpės, koks yra jų užterštumas. Šioje pamokoje jie įgijo ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių.

Su kūno kultūros mokytoja Mireta Jankauskiene mokiniai sportavo lauke. Jiems reikėjo atlikti mankštą, šuolį į tolį ir bėgimą.

Lietuvių kalbos mokytoja Gitana Bagdonienė pamokos lauke metu moksleivius vedėsi į lauką skaityti knygų bei pasidalinti perskaitytų kūrinių įžvalgomis.

Mokinių apklausos, moksliniai tyrimai rodo, kad mokiniams ypač nepatinka tradiciškai vedamos pamokos, nes toks dėstymas vienodas, nuobodus. Tuo tarpu, dabartinės mokymo programos sudaro galimybę taikyti naujoviškus metodus, kurie skatina mokinių savarankiškumą, loginį mąstymą, aktyvų dalyvavimą ugdymo procese.

Šiandienos mokyklai turi rūpėti ugdyti visapusišką žmogų, o ne vien perteikti jam žinias. Net neabejojame, kad mokiniams tokių pamokų reikia, nes tai leidžia pakeisti mokyklos aplinką, pabūti gryname ore bei įgauti praktinių žinių.

 

Visuomenės sveikatos specialistė

Edita Gurjanova