Žuvininkystės praktinio mokymo centre svečiuojasi 300 mokinių iš visos Lietuvos

Žuvininkystės praktinio mokymo centre svečiuojasi 300 mokinių iš visos Lietuvos

Šį mėnesį mūsų mokykla kartu su LR Žemės ūkio ministerija bei VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra pradėjo įgyvendinti pažintinės žuvininkystės programą „Išauginta Europos Sąjungoje“.  Ši programa yra Europos Komisijos iniciatyvos „Farmed in the EU“ dalis. Jos tikslas – plėsti Lietuvos mokinių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, sužinoti apie verslo bei karjeros galimybes akvakultūros sektoriuje. Programoje dalyvauja 1-4 ir 5-8 klasių moksleiviai iš Kaišiadorių r. Žaslių ir Pravieniškių Stasio Tijūnaičio pagrindinių mokyklų, Prienų r. Šilavoto pagrindinės mokyklos, Šilutės r. Vainuto gimnazijos, Vilniaus technologijų, verslo ir žemės ūkio mokyklos bei Alytaus Miroslavo gimnazijos – iš viso net 300 mokinių. Jau įvyko du tokie edukaciniai vizitai, o laukiama dar keturių. Vaikai imlūs ir atviri įspūdžiams, linkę dalintis patirtomis emocijomis. Jie smalsūs, jiems viskas įdomu, todėl su didžiuliu džiaugsmu profesijos mokytojas Jonas Dyglys supažindina juos su auginamomis žuvimis – nuo pačių mažiausių iki didžiausių.

Džiugu, kad turime kuo pasidalinti ir nustebinti augančią jaunąją Lietuvos kartą.  Ir kas žino, gal tokiomis akimirkomis ne vieno vaiko galvelėje svajonė, vėliau tapsianti didele ir efektyvia žuvies veisimo ir auginimo ferma, rekreacinio turizmo verslu, žuvies restoranu ar šiaip begaline meile gamtai.

Projekto įgyvendinimo metu nuošalyje nelieka ir kitų profesijų mokiniai: būsimieji virėjai kartu su savo profesijos mokytojomis gamina atvykstantiems mokinukams ir jų mokytojams pietus, padavėjai ir barmenai rūpestingai ir su šypsenomis aptarnauja mažuosius savo svečius, taigi praktinė projekto veiklos yra naudingos visai mokyklai. Ne mažiau svarbu, kad tampame vis labiau žinomi visoje Lietuvoje. Smagu, kai matai, kad tai, ką darai, turi prasmę ir vertę.