bendruomenės pareigūnės J. Kaktienės patarimai ir pagalba jaunimui

bendruomenės pareigūnės J. Kaktienės patarimai ir pagalba jaunimui

Ar žinote, kad vienos aktualiausių problemų, iškylančių šių dienų jaunimui, yra prekyba žmonėmis, smurtas artimoje aplinkoje, žalingų įpročių pagundos… Ir tikrai ne kiekvienas savo jėgomis gali su šiomis problemomis susidoroti. Net ir suaugusieji, turėdami didelę patirtį bei sukaupę nemažai išminties, ne visada ir ne taip jau lengvai randa sprendimus ir išeitį. O problemoms įsigalėjus dažnai įvyksta didžiulės tragedijos, palaužiančios net ir pačius stipriausius.

Mes norime, kad mūsų mokykloje besimokantys jauni žmonės visais įmanomais būdais būtų informuojami apie grėsmes, kad jiems būtų suteikta prevencinė pagalba, parama išklydus iš teisingo kelio. Būtent todėl į pagalbą mokytojams dažnai kviečiami ir specialistai iš Visuomenės sveikatos centro, policijos, kitų atsakingų bei įtakingų institucijų. Štai visai neseniai su Paslaugų ir turizmo skyriaus mokiniais bendruomenės pareigūnė Jurgita Kaktienė kalbėjosi apie prekybą žmonėmis, smurtą artimoje aplinkoje, o balandžio 4 d. ji pakvietė gausų įvairių specialybių moksleivių būrį į policijos komisariatą, kur ne tik pasidalino žalingų įpročių prevencijos svarba, bet ir supažindino su bendra tvarka, kuri keitėsi po renovacijos, papasakojo apie policininko profesiją, veiklą, parodė visą policininko atributiką, dar kartą priminė, kad balandžio mėnuo yra skirtas žalingiems įpročiams sakyti NE, o taip pat paminėjo vykdomas akcijas.

Mokiniai aplankė atpažinimo kambarį, pamatė sporto salę, kur visiems pareigūnams sudarytos sąlygos nuolatos palaikyti sportinę formą, o susitikimo pabaigoje visi noriai paveikslavosi aktų salėje prie sienelės, kokia yra ir Policijos departamente.

Viešnagė buvo įdomi ir prasminga. Išvykos nuotaiką praskaidrino saulė, todėl visi buvo gerai nusiteikę. Po šios išvykos belieka pasakyti žalingiems įpročiams NE.