Kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena!

Kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena!

 

Kiekvienais metais visas pasaulis kovo 20-ąją mini Žemės dieną. Šią dieną susilygina dienos ir nakties ilgumas, prasideda astronominis pavasaris. Tai diena, kai diskutuojama aplinkosauginėmis temomis ir raginama priimti palankius aplinkai sprendimus. Tai diena, kai kalbama apie mūsų planetai iškilusius ekologinius pavojus. Šią dieną kiekvienas turime galvoti apie mūsų planetos problemas ir savo kasdienę veiklą nukreipti tų problemų sprendimo linkme.

Prisidėdama prie šios gražios ir svarbios aplinkosaugos šventės, biologijos mokytoja Vygantė Jukniuvienė, suorganizavo viktoriną tema „Žemė – žmonių planeta“. Jos metu mokiniai turėjo atsakyti į klausimus apie mūsų planetą Žemę. Dirbdami komandose jie linksmai ir prasmingai praleido laiką, pagilino žinias apie gamtą ir ekologiją, suvokė, kad kiekvienas gali prisidėti prie sveikesnės ir saugesnės aplinkos.

Šios gražios šventės proga, norime priminti, jog pavasario lygiadienis – Pasaulinė Žemės diena – mus ragina ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Tą galime atlikti kiekvienas savo kieme, namų aplinkoje, darbo vietoje. Mes visi priklausome nuo aplinkos, o aplinka priklauso nuo mūsų!