Šimtadienis Paslaugų ir turizmo skyriuje

Šimtadienis Paslaugų ir turizmo skyriuje

Sunku patikėti, bet, rodos, ką tik prasidėję mokslo metai sparčiai ritasi link pabaigos, ir štai dvyliktokams liko vos 100 dienų iki brandos egzaminų. Ta proga Paslaugų ir turizmo skyriaus vienuoliktokai jiems surengė gražią ir įsimintiną Šimtadienio šventę. Ir ne šiaip sau šventę, o tikras iškilmes su „Šimtadienio Oskarų“ nominacijomis, raudonuoju kilimu, 100 dienų sienele, dainomis ir tortu.

Jei kam atrodytų, kad ši šventė nelabai svarbi, paaiškiname žodžio ŠIMTADIENIS reikšmę:

Š – šiluma, I – išmintis, M – meilė, T – taika, A – atsakomybė, D- darbštumas, I- idėjos, E – energija, N – nerimas, I – ilgesys, S – sunkumai.

Bet nekalbėkime apie sunkumus, o dar kartą nusikelkime į šventę, kurią organizavo jungtinės visų specialybių pirmakursių pajėgos. Akivaizdu, kad idėjų, energijos, darbštumo bei kitų savybių nepritrūko ir jiems patiems. Apie visus „Šimtadienio Oskarų“ nominantus buvo susukti linksmi filmukai, jiems parengta galybė rimtų ir nuotaikingų užduočių bei klausimų, sukurtos statulėlės, ir apskritai – renginys organizuotas taip, kad nė vienas neliktų nuošalyje, kiekvienas pajaustų šventinę nuotaiką, pasidžiaugtų savo pasiekimais arba… būtų paskatintas susimąstyti, susiimti ir sėkmingai finišuoti su brandos atestatu rankose.

Vis dėlto daugiausia dėmesio sulaukė apdovanotieji statulėlėmis.

Geriausiai besimokančiais paskelbti Karolina Vaičiulytė ir Mantas Sakalauskas. Geriausiai lankantys mokyklą – Kamilė Špūraitė ir Osvaldas Vilkickas. Metų boksininke pripažinta Rugilė Altaravičiūtė. Deja, buvo paskelbti ir daugiausiai pamokų praleidę, amžinai į pamokas vėluojantys ar iš jų pasipustantys padus mokiniai – kaip gi be jų. Nors ir gaila, bet kiekvienoje mokykloje tokių buvo, yra ir bus. Tačiau mes jiems primename: jūsų ateitis yra jūsų pačių rankose. Ant tinginystės ir dykaduoniavimo pamatų ateities dangoraižio tikrai nepastatysi. O gyventi lūšnose, ko gero, nenorime nė vienas.

Šventės metu užmiršti neliko ir mokytojai. Jiems taip pat išdalinta nemažai nominacijų. Štai Metų gerumu tapo mokytoja  Žydrina Macijauskienė, Metų šypsena – mokytoja Daiva Trijonienė, Metų linksmuoliais pripažinti mokytojai Edita Endrulienė ir Petras Stankus.

Dvyliktokai įrodė, kad jie ne iš kelmo spirti ir laiką mokykloje leidžia naudingai. Abiejų specialybių grupės parengė prisistatymo programas, pademonstravo išradingumą ir gerą startą artėjant brandos egzaminų sesijai. Linkime jiems viso to, ką savo raidėmis simbolizuoja ŠIMTADIENIS. Tuomet tikrai viskas eis kaip iš pypkės. Ir ačiū vienuoliktokams bei jų grupių vadovėms – visi drauge jūs sukūrėte tikrą, gražią, įsimintiną ir įspūdingą šventę vyresniesiems savo mokyklos draugams.