Dalyvavome parodoje „STUDIJOS 2019”

Dalyvavome parodoje „STUDIJOS 2019”

„Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi“ – tokiu šūkiu visus jaunuolius ir mokytojus šiais metais pasitiko Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vykusi tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „STUDIJOS 2019“. Joje vasario 7-9 d.  buvo pristatomos visos mokymosi, studijų, neformalaus švietimo paslaugos Lietuvoje, užsienio aukštųjų mokyklų programos, verslo įmonių pasiūlymai. Parodoje, kaip ir kasmet, dalyvavo ir mūsų mokymo centras. Šiemet – su dviguba jėga, nes pristatėme save net dviejų krypčių veiklomis: maisto ir žemės ūkio, žuvininkystės ir miškininkystės sektoriuose.

Maisto sektorių reprezentavo Paslaugų ir turizmo skyriaus virėjo bei barmeno ir padavėjo specialybės mokiniai kartu su savo niekada nepailstančiomis ir idėjų kupinomis mokytojomis Renata Meile, Daiva Jotkuviene, Birute Jankauskiene ir Irena Sudeikiene. Degustuoti žuvies užkandžių kvietęs stendas kiaurą dieną buvo apgultas gerą skonį mėgstančių parodos lankytojų – visi jie gyrė gražius ir gardžius, su meile ir išmone pagamintus vieno kąsnio sumuštinukus, žuvies užtepėles, krepšelius, rūkytą upėtakį ir šamą – kito tokio „skanaus“ stendo nebuvo visoje parodoje. Čia kiek ilgiau pastoviniavo net ir pakiliai nusiteikę LR vyriausybės ministras pirmininkas Saulius Skvernelis bei Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. Abejingai pro šalį nepraėjo ir kiti atsakingi ŠMS ministerijos darbuotojai, kolegos mokytojai bei vadovai iš kitų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų, net parodoje lankęsi užsienio svečiai.

Na o jei kam nors buvo sunku patikėti, kad gardėsiai pagaminti iš mūsų pačių mokykloje užaugintos žuvies, čia pat, gretimame žemės ūkio, žuvininkystės ir miškininkystės sektoriuje didžiuliuose akvariumuose vartėsi ir gyvi įrodymai: eršketai, šamai ir upėtakiai, o apie akvakultūros technologijas visiems besidomintiems išsamiai ir įdomiai pasakojo profesijos mokytojai Jonas Dyglys, Ričardas Stonkus, Gintautas Tomkevičius, praktinio mokymo vadovas Benediktas Klumbys bei nemažas būrys žuvininkystės verslo darbuotojo specialybės besimokančių mokinių.

Štai ir parodėme visai Lietuvai, kad Šilutės profesinio mokymo centras ne iš kelmo spirtas. Galime džiaugtis ir didžiuotis: esame šaunūs, įdomūs, kūrybingi, išradingi ir atkaklūs, o savo veiklomis ir požiūriu ne trypčiojame vietoje, bet žvelgiame ir plačiu žingsniu žengiame toli į priekį. Na o parodos metu užmegzti kontaktai – tame tarpe ir su užsienio šalių profesinio mokymo institucijomis – leis mums dar plačiau paskleisti žinią apie tai, ką darome, plėtoti įvairiapusį bendradarbiavimą ir sudaryti sąlygas mokiniams įgyti į ateities veiklas orientuotų kompetencijų.