Paslaugų ir turizmo skyriuje paminėta Europos sveikos mitybos diena

Paslaugų ir turizmo skyriuje paminėta Europos sveikos mitybos diena

Lapkričio 8- ąją minėjome Europos sveikos mitybos dieną.

Mokiniai, vadovaujami prof. mokytojos Loretos Liekienės, priminė, kad norėdami  būti sveiki, žvalūs ir laimingi, pirmiausia turime taisyklingai maitintis, supažindino su maisto produktų derinimu, sveikos mitybos įpročiais.

Būsimi virėjo ir padavėjo – barmeno specialybės mokiniai su profesijos mokytojomis Birute Jankauskiene, Daiva Jotkuviene, Renata Meile paruošė sveikos mitybos patiekalų parodą – degustaciją.  Ant išradingai padengto stalo rikiavosi sveikuoliški patiekalai. Skanavome obuolių, cukinijų, moliūgų pyragus, burokėlių keksiukus, salierų, topinambų salotas,  daržovių tortą, įvairius džiovintus vaisius, bulvių paplotėlius, kurie gali atstoti duoną, bei kitus sveikuoliškus patiekalus. Degustacijos metu ne tik pamaloninome gomurį, bet ir sužinojome, kaip pagaminti sveikuoliškus patiekalus.  Receptais bei gaminimo technologija noriai dalinosi ir mokiniai, ir mokytojos.

Būsimos socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės mokinės su profesijos mokytoja Edita Endruliene supažindino su įvairių žolelių arbatomis, jų poveikiu sveikatai, paruošimo būdais, vartojimo ypatumais. Mokinės priminė, kad gardžiai kvepiantis arbatos puodelis gali ne tik numalšinti troškulį ar sušildyti. Dauguma žolelių , jas vartojant teisingai, gali padėti ir pagerinti savijautą peršalimo metu, pagerinti miegą, numalšinti stresą. Merginos akcentavo, kad labai svarbu žinoti, kokias vaistažoles ir kada reikėtų vartoti, kad jos padėtų, o ne pakenktų.

Galėjome ne tik pažiūrėti, kaip atrodo žolelių arbatos,  bet ir pasimėgauti jų skoniu.

Mokiniai ir mokytojai suko galvas mindami  mįsles apie vaisius ir daržoves.  Kiekvienas, teisingai  įminęs  mįslę, džiaugėsi prizu –  žolelių arbata „Siurprizas“.

Dar kartą prisiminėme,  kad sveikata yra dovana, kurią reikia pasidovanoti sau pačiam.