„Gink, saugok, padėk, bet išlik…“

„Gink, saugok, padėk, bet išlik…“

Rugsėjo 27 d., pasitinkant Angelų sargų arba Policijos dieną, Šilutės  F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko kasmetinės žaidynės „Gink, saugok, padėk, bet išlik…“. Kartu su rinkosi komandomis „Tauragės komisariatas“, „Šilalės komisariatas“, „Šilutės komisariatas“, „Teisėsaugos veteranai“, „Policijos rėmėjai“, „Pasieniečiai“, „Saugi kaimynystė“, žaidynėse dalyvavo ir mūsų mokyklos  komanda „Logistai-ekspeditoriai“.

Dalyviams reikėjo pasukti galvas atsakinėjant į įvairių sričių klausimus. Skambant muzikiniams kūriniams Fortūna mojavo komandoms pirštu, kviesdama būti linksmiems ir azartiškiems, viliodama  Gausybės ragu, graikų mitologijoje laikytu gerovės ir turto simboliu – kornukopija. Šis simbolis atiteko labiausiai Fortūnai besišypsančiai „Tauragės komisariato“ komandai.

Šių metų žaidynes „Gink, saugok, padėk, bet išlik…“ laimėjo „Policijos rėmėjų“ komanda, surinkusi 22 taškus. Antroji vieta atiteko „Teisėsaugos veteranams“, pelniusiems 20 taškų, o trečioji – „Saugios kaimynystės“ komandai (18 taškų). Tačiau Fortūna buvo dosni ir kitoms komandoms.

Renginys organizuotas kartu su TAVPK Šilutės rajono policijos komisariatu, vykdant projektą „Bibliotekos sociumas“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.