Literatūros popietė su „Žiemojančiu angelu”

Literatūros popietė su „Žiemojančiu angelu”

Lapkričio 8 dieną mokyklos bibliotekoje  svečiavosi poetas, rašytojas Audrius Šikšnius. Jis pristatė naujausią, jau dešimtą savo knygą, romano “Žiemojantis angelas” antrąją dalį.

Kartu su  autoriumi  svečiavosi  ir Šilutės  kamerinio  dramos  teatro aktorius Vygantas Paldauskas,  laikraščio „Pamarys“ vyriausias redaktorius Petras  Skutulas, kuris redagavo A. Šikšniaus romanus. P. Skutulas papasakojo, kad abu su rašytoju yra kilę iš tų pačių vietovių, todėl buitis, laikmetis, gyvenimo būdas, aprašytas autoriaus kūryboje, jam yra puikiai pažįstami. Autoriaus kūryba įtaigi, suprantama, tekstas vaizdus, meniškas.

Ištraukas iš popietės metu pristatyto romano skaitė Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas.

A. Šikšnius   dalijosi mintimis,  kaip gimė ,,Žiemojančio angelo“ tęsinys, kiek daug  geradarių prisidėjo,  kad knyga  pasiektų skaitytojus.  Jis užsiminė ir apie  kuriamą  naują  romaną  „Katinas Latvis“, kurio ištraukas jau galima skaityti laikraštyje „Pamarys“.

,,Kasmet gimsta po vieną knygą. Kitais metais  turėtų pasirodyti  mano  geriausių eilėraščių  rinktinė ,,Močiutės pamokymai“, – kalbėjo  rašytojas. Susirinkusieji turėjo galimybę pasiklausyti jo skaitomų naujų eilėraščių, įsigyti naująjį romaną.

Popietėje gausiai susirinkę mokiniai ir mokytojai dėkojo rašytojui už apsilankymą ir savo kūrybos pristatymą, o direktorius Algimantas Abromaitis, beje, taip pat A. Šikšniaus kraštietis bei vienas iš knygos rėmėjų, palinkėjo rašytojui naujų idėjų ir kūrybinės sėkmės .