Savigriova. Priklausomybės.

Savigriova. Priklausomybės.

Balandžio 13 dieną mokyklos bibliotekoje vyko integruota etikos ir biologijos pamoka „Savigriova. Priklausomybės”.  Šią pamoką suplanavo etikos mokytoja D. Marozienė ir biologijos mokytoja V. Jukniuvienė – jos siekė pakalbėti su jaunimu pačiomis aktualiausiomis ir svarbiausiomis temomis – apie tai, kaip lengvai galima sugriauti savo gyvenimą, ir kaip svarbu nepasiduoti blogai įtakai, išlikti tvirtam.

Svarbiausi savigriovos veiksniai – priklausomybės (alkoholis, narkotinės medžiagos, azartiniai lošimai ir t.t.), padarančios žmogų silpną, pažeidžiamą, nebemokantį kontroliuoti ir kurti savo gyvenimo beprivedančios žmogų iki degradacijos.

Daugiausiai dėmesio pamokoje buvo skirta priklausomybei nuo narkotinių medžiagų ir alkoholio. Kaip spręsti šią problemą? Ar pajėgus žmogus pats, be pagalbos, atsikratyti tokių priklausomybių? Apie tai labai vaizdžiai ir išsamiai papasakojo pamokos lektorius – priklausomybės (nuo alkoholio, narkotikų, psichotropinių medžiagų) ligonių reabilitacijos centro „GABRIELIUS” vadovas  kun. Valdas Miliauskas ir svečias Artūras – buvęs narkomanas  ir šio centro gyventojas.

Mūsų visų tikslas – ugdyti(s) visapusiškai sveiką gyvenseną ir kurti visavertį gyvenimą. O tai ypač aktualu jauniems žmonėms, kurie dar tik pradeda žengti pirmuosius savo savarankiškus žingsnius. Padarykime viską, kad patys nesugriautume savo gyvenimų. Nuo to visada saugo žinojimas.