Mokytoja Asta Gratkauskienė dalyvavo seminare Vienoje

Mokytoja Asta Gratkauskienė dalyvavo seminare Vienoje

Š. metų spalio 20-23 dienomis mūsų mokyklos anglų kalbos mokytoja Asta Gratkauskienė dalyvavo Austrijos sostinėje Vienoje vykusiame Europos Tarybos Pestalozzi programos tarptautiniame seminare „On the move: Flight and migration in formal education” (Migracija – kaip aktualus ir besivystantis reiškinys švietimo sistemoje).

Migracijos tema yra labai aktuali. Beveik visi turime artimųjų arba bičiulių, kurie savo gyvenimus kuria užsienyje. Tiesa, su užsieniečiais, atvykstančiais į mūsų regioną, susiduriame retai, tačiau migracija šiuo metu yra viena dažniausių temų žiniasklaidoje.

Seminaro veiklos buvo skiriamos migracijai ir darbui su migrantais. Buvo nagrinėjama esama situacija, prognozuojamos galimybės, o taip pat pateikta daug įvairių metodikų, kaip dirbi su migrantais. Austrė Katharina Benedetta pasidalino gerąja Austrijos praktika – čia migrantai integruojami jau labai seniai. Seminaro dalyviai išgirdo daug pavyzdžių, susijusių su migracija. Taip pat mokytojams buvo sudaryta galimybė apsilankyti mokyklose ir tiesiogiai pamatyti, kaip dirbama su migrantų vaikais bei suaugusiais. Na o kad užsiėmimų veiklos priartėtų prie realybės, į jį buvo pakviesta keletas emigrantų, kurie papasakojo savo sėkmės istorijas.
Patys mokytojai dalinosi savo patirtimi ir ateityje planuoja pratęsti bendradarbiavimą: ir toliau bus vykdomi įvairūs nūdienai aktualūs projektai.
Daugiau informacijos apie programą, jos teikiamas galimybes ir dalyvavimo sąlygas galima rasti tinklalapyje http://www.coe.int/en/web/pestalozzi.