Merginų stažuotė Maltoje

Merginų stažuotė Maltoje

2016 metų kovo 20 d. – balandžio 11 d. mūsų mokyklos merginos Simona Sakalauskaitė, Giedrė Vaičekauskaitė, Šarūnė Jovaišaitė ir Monika Čekanauskaitė dalyvavo Erasmus+ mobilumo projekto „Verslumas ir patirtis realiose darbo vietose” (Nr. 2015-1-LT01-KA102-013033) stažuotėje Maltoje.

Stažuotės realiose darbo vietose metu jos mokėsi organizuoti smulkaus verslo darbus ir veiklas, taip pat pagilino savo bendravimo su klientais įgūdžius, įgijo daug praktinių verslumo gebėjimų. Greta profesinių įgūdžių tobulinimo stažuotės dalyvės pagerino savo anglų kalbos įgūdžius ir įgijo tarptautinio bendravimo patirties, tapo labiau pasitikinčios savimi, iniciatyvesnės, lankstesnės, atsakingesnės bei tolerantiškesnės aplinkinių atžvilgiu.

Laisvalaikiu merginos  keliavo po nuostabaus grožio Maltos salą ir susipažino su jos kultūra: aplankė Gozo salą, sostinę Valetą, vyko į ekskursiją atviro stogo autobusu, laivu plaukiojo po Valetos Didįjį uostą.

Įgyvendinant šią stažuotę taikoma ECVET metodika, leidžianti optimizuoti ir apjungti profesinio mokymo procesą mokykloje bei praktiką stažuotės metu. Be to, stažuotės dalyvės gavo Europass mobilumo dokumentus, priimančių partnerių sertifikatus – jie neabejotinai turės didžiulį svorį greta mokykloje užsitarnauto diplomo ir padės merginoms lengviau susirasti savo svajonių darbą arba pačioms imtis smulkiojo verslo.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą, finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.